Quantcast

Žemės grąžinimas kitąmet gali nesibaigti

  • Teksto dydis:

Žemės grąžinimo procesas kitų metų trečiąjį ketvirtį dar veikiausiai nesibaigs, rašo „Lietuvos žinios“.

Žemės ūkio viceministras Evaldas Gustas teigia, Vyriausybė neprognozavo ir neįsipareigojo iki kitų metų pabaigos atlikti patį žemės sklypų perleidimą pretendentams.

„Vyriausybė yra įsipareigojusi parengti planus ir suprojektuoti žemės sklypus, kurie bus grąžinti. Iki šių metų pabaigos tas procesas turėtų būti baigtas kaimiškosiose vietovėse, o per kitus metus – ir miestuose“, – dienraštis cituoja E. Gustą.

Pasak jo, jau parengtos įstatymo pataisos, leisiančios paspartinti žemės grąžinimo procesą. Šiose pataisose numatoma leisti pretendentams vietoj žemės miesto vietovėse rinktis sklypus kaimiškosiose teritorijose.

Seimo Kaimo reikalų komiteto narys Algimantas Salamakinas abejoja, ar šiai Vyriausybei pavyks baigti žemės grąžinimo procesą.

„Lietuvos žinių“ teigimu, pirmąjį šių metų pusmetį miestuose nuosavybė grąžinta tik šiek tiek daugiau kaip 100 asmenų, o per 6 tūkst. pretendentų dar laukia savo eilės. Nacionalinės žemės tarnybos duomenimis, kaimo vietovėse nuosavybės teisės į išlikusį nekilnojamąjį turtą iki šių metų antrojo pusmečio pradžios buvo atkurtos daugiau kaip 99 proc. prašymus pateikusių gyventojų.


Šiame straipsnyje: žemės grąžinimassavininkai

NAUJAUSI KOMENTARAI

cha ,....matomai dar ne viska

cha  ,....matomai dar  ne  viska   portretas
GNYDOS isporceliavo.... begrazindami variugom ir bandiugom prie smetonos nufifintas zemes ...ir dabartiniams vagims ir aferistams ----siais laikais prisivogtas prisichvatizuotas zemes ---issiksit su kraujais .....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių