Quantcast

Žemdirbių organizacijos tikisi, kad K. Navickas tinkamai atstovaus jų interesams

Prezidentui Gitanui Nausėdai pirmadienį patvirtinus Vyriausybės sudėtį, žemdirbiams atstovaujančios organizacijos tikisi, kad paskirtasis žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas tinkamai atstovaus jų interesams žaliojo kurso kontekste, glaudžiai dirbs su savivalda.

Žemės ūkio rūmų (ŽŪR) pirmininkas Arūnas Svitojus sakė, kad svarbios sritys taip pat yra kaimo gyvybingumo didinimas, atskirties mažinimas.

„Bet kokiu atveju (...) turime kalbėti apie gamtą, aplinkosaugą, ką K. Navickas žino iš Aplinkos ministerijos, kadangi dirbęs ir su klimato kaita, ir su žaliuoju kursu. Jam tie dalykai suprantami“, – Eltai sakė A. Svitojus.

Jo teigimu, Žemės ūkio ministerija (ŽŪM) taip pat turėtų ieškoti labiau motyvuojančių priemonių, vykdant keliamus reikalavimus dėl klimato kaitos, žalesnio žemės ūkio.

„Šiuo atveju ŽŪM reikėtų ieškoti labiau motyvuojančių priemonių. Turėtų ginti kaimo žmogų ir žemdirbius nuo besaikių baudų, ieškoti motyvuotų priemonių, kad pagerintume keliamus reikalavimus dėl klimato kaitos, žalinimo, žmonių verslumo didinimo, nes nedarbas yra milžiniškas kaime ir žemės ūkyje. Tai šiuo atveju aš matyčiau kaip besikalbantį su savivalda, nes kaimo žmonės, žemdirbiai gyvena tomis problemomis. (Ministras – ELTA) turėtų įsiklausyti ir glaudžiai dirbti su savivaldos organizacijomis“, – sakė ŽŪR pirmininkas.

A. Svitojus taip pat sakė, kad, turėdamas stiprias vertybes aplinkos srityje, jis turėtų jų įnešti ir į žemės ūkį, svarbi ir būsima jo komanda.

„Čia ne vien ministras sprendžia, priklausys nuo viceministrų, patarėjų korpuso, nes bet kokiu atveju atsiveda dešimtis žmonių kartu su savimi“, – sakė A. Svitojus.

Jis turėtų tinkamai atstovauti žemės ūkiui ir savo žemdirbiams europiniu lygiu, Europos Komisijoje ir Europos Parlamente, nes žinome, kad nėra geri statistiniai duomenys.

Su tuo sutiko ir Lietuvos ūkininkų sąjungos pirmininkas Jonas Talmantas.

„Ministras turi užduoti gerą ateities toną. Jei turės gerą komandą, jei tam tikrų sričių specialistai bus viceministrai, patarėjai ir departamentų vadovai, kurie tikrai bus žemės ūkio specialistai, žinantys ir išmanantys, tai aš manau, kad viskas bus gerai“, – Eltai sakė J. Talmantas.

„Nedaug teko su juo bendrauti, neilgai jis dirbo Aplinkos ministerijoje. Bet kiek teko bendrauti, kalbėtis ir visas problemas išklausyti, eiti į diskusiją, į kompromisą jis linkęs“, – pridūrė jis.

Kalbėdamas apie prioritetinius būsimojo ministro darbus, J. Talmantas sakė, kad jis turėtų „tinkamai atstovauti žemdirbiams europiniu lygiu“, kai kalbama apie žaliąjį kursą.

„Jis turėtų tinkamai atstovauti žemės ūkiui ir savo žemdirbiams europiniu lygiu, Europos Komisijoje ir Europos Parlamente, nes žinome, kad nėra geri statistiniai duomenys. Pasižiūrėjus į kitas senąsias ES šalis, jie keturis kartus dabar daugiau teršia ir naudoja augalų apsaugos priemonių ir trąšų negu mes, o spaudimą mums daro mažinti tiek pat, kiek jiems“, – sakė Ūkininkų sąjungos pirmininkas.

ELTA primena, kad K. Navickas 2016–2018 metais ėjo aplinkos ministro pareigas, tačiau pareigas paliko kartu su tuometėmis švietimo ir kultūros ministrėmis, premjerui Sauliui Skverneliui pareiškus, kad „reikalingas didesnis proveržis šiose srityse.“

Pastaraisiais metais K. Navickas ėjo Plėtros ir inovacijų skyriaus pavaduotojo pareigas įmonėje „Vėjo projektai“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

\\\\\.../////

\\\\\...///// portretas
Smegenų užtemimas,d'unas išvaduos.

Visur skambejo apie tai

Visur skambejo apie tai portretas
Preita karta stipriai buvo pamalonintos nendrinukes , keliais milijonais, o dabar gal pamalonins gandrinukes?

Pamatysim rudenį.

Pamatysim rudenį. portretas
Žadėti ir meluoti ir šis moka.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių