Quantcast

Vyriausybės ribojimai: kai kurie prekybos centrai uždarys dalį aikštelių

Vyriausybei nuo trečiadienio įpareigojus automobilių aikštelėse šalia prekybos centrų leisti užimti ne daugiau kaip penktadalį vietų, kai kurie prekybininkai teigia uždarysiantys dalį aikštelių, o kiti sprendimų dar ieško.

Prekybos ir pramogų centro „Ozas“ valdytoja Ina Augulienė sako, kad siekiant sureguliuoti automobilių srautus, dalis aikštelių bus uždaryta, o mokamos aikštelės sistema bus suprogramuota taip, kad įleis ne daugiau kaip 20 proc. automobilių.

„Daugiaaukštėje aikštelėje dalis aukštų bus uždaryta, aptvertos zonos, kuriose parkuoti automobilių negalima, o pačius automobilius, kaip ir iki šiol, bus rekomenduojama parkuoti tik į kas antrą vietą“, – BNS sakė I. Augulienė.

Anot jos, aikštelėje budės apsaugos darbuotojai, kurie prižiūrės srautus. Tuo metu darbuotojams bus skirti atskiri aukštai, kur įvažiuoti lankytojams bus draudžiama.

Kauno prekybos centrą „Mega“ ir kitus prekybos objektus valdančios bendrovės „Baltic Red“ generalinio direktoriaus pavaduotoja Ieva Goštautaitė-Gedutė BNS sakė, jog kol kas laukiama Vyriausybės patikslinimų dėl ribojimo, nes neaišku, ar automobilius galima statyti, pavyzdžiui, į kas penktą vietą, ar tiesiog 80 proc. aikštelės turėtų būti uždaryta.

Didžiausias iššūkis – lauko teritorija ir leistinas parkavimui naudoti aikštelės plotas.

„Didžiausias iššūkis – lauko teritorija ir leistinas parkavimui naudoti aikštelės plotas. Dėsime visas pastangas, kad į rekomendacijas būtų atsižvelgta, o draudimai – užtikrinti“, – sakė „Megos“ atstovė.

Pasak jod, visiems „Baltic Red“ valdomų prekybos centrų nuomininkams bus pranešta, kad būtna riboti lankytojų eiles ir didinti dirbančių kasininkų skaičių.

Tuo metu Švedijos baldų ir namų apyvokos reikmenų prekybos centro „Ikea“ bei prekybos centrus „Akropolis“ Vilniuje, Klaipėdoje ir Šiauliuose valdančios bendrovės „Akropolis Group“ atstovai BNS informavo, jog dar ieškoma sprendimų, kaip įgyvendinti Vyriausybės reikalavimus.

Vyriausybė pirmadienį nutarė, kad šalia parduotuvių, prekybos centrų, turgaviečių ir kitų viešų prekybos vietų esančiose automobilių  aikštelėse bus leidžiama užimti ne daugiau kaip 20 proc. stovėjimo vietų, neskaičiuojant darbuotojams bei neįgaliesiems skirtų vietų.

Be to, prekybos centruose bus labiau ribojami klientų srautai, užtikrinant 15 kv. metrų prekybos plotą vienam žmogui mažesnėse parduotuvėse ir 30 kv. metrų plotą – didesniuose nei 10 tūkst. kv. metrų prekybos centruose.

Nuo trečiadienio tai pat rekomenduojama visose parduotuvėse, prekybos centruose, turgavietėse ir kitose viešose prekybos vietose bei paslaugų vietose nerengti akcijų, išpardavimų, nuolaidų valandų, kurios didina pirkėjų srautus, siūloma didinti dirbančių kasų skaičių, kad nebūtų eilėje daugiau kaip penki asmenys, nustatyti ilgesnį darbo laiką, parduotuvėse lankytis vienam šeimos asmeniui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aiva

Aiva portretas
Su masina atvaziuoju apsiprekinu visai savaitej o dabar su krepsiu eisiu 3 kartus savaitej

Jonas

Jonas portretas
Su mašina atvažiavęs daugiau nusipirksi,rezultate,gali rečiau lankytis.Kur čia pliusas,mažinant aiksteles,nesuprantu...

Anonimui,

Anonimui, portretas
nedejuoju.Miestiečiui, kaip man, 0,5 km atstumu keturi PC.Malonumas pasivaikščiot. Rado problemą...Bl.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių