Quantcast

Baltijos šalių susitarimas dėl Astravo elektros – uždarame posėdyje

  • Teksto dydis:

Vyriausybė trečiadienį nutarė Baltijos šalių bendrą susitarimą dėl prekybos elektra su Baltarusija ir kitomis trečiosiomis šalimis svarstyti uždarame posėdyje. Susitarimas svarbus, Lietuvai ketinant neįsileisti Astravo atominės elektrinės (AE) elektros, kai tik ji pradės veikti.

„Siūlyčiau uždaru klausimu papildyti darbotvarkę dėl susitarimo su Baltijos šalimis. Daug čia viešai diskutuota, bet kad turėtume konstruktyvią diskusiją, tiesiog aptarti uždaru režimu“, – pasitarimo pradžioje paprašė energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas.

Susitarimui nepritaria užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, kuris žadėjo paraginti Vyriausybę jam nepritarti. Tačiau Ž. Vaičiūnas teigia, kad reikia įvertinti realijas ir numatyti blogiausią variantą – išvis nepasiekti jokio susitarimo su Latvija ir Estija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

deinis

deinis portretas
Kol skaičiau komentarų buvo aštuoni ,kurie visi palaikė kad elektrą duotų Kruoniui o tų kurie rinkosi prie Latvijos ambasados gal devini o toliau komentarų bus daugiau ,tai mes nusversime ir mūsų bus viršus ,tada mes galėsime naudotis ta Kruonio elektra

Baltarusijos AE

Baltarusijos AE portretas
Gera žinia bus galima iš Astravo AE pirkti elektrą, tuo pačiu išsiderėti puikią kainą dėl Kruonio, Kauno HE kurios reikalingos AE išlyginti tinklo apkrovas bei palaikyti tinklo sinchroniškumą 50Hz dažniu.

Tai jau taip

Tai jau taip portretas
Jei jau nuspręsta mane priversti "rinktis tiekėją", tai aš renkuosi tiekėją iš Baltarusijos. Kur gaėčiau savo pasirinkimą užregistruoti?
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių