Quantcast

Vyriausybė svarsto šildymo PVM tarifą sumažinti iki 5 proc.

  • Teksto dydis:

Šį šildymo sezoną rekordiškai išaugus sąskaitoms už šilumos energiją Vyriausybė svarsto  sumažinti lengvatinį PVM tarifą šildymui nuo 9 iki 5 procentų, remdamasi šaltiniais skelbia „Info TV“.

Tai BNS patvirtino ir kitas nesusijęs šaltinis.

Finansų ministrė Gintarė Skaistė sako, jog Vyriausybė siekia mažinti brangstančių energetinių išteklių kainas, o naujus pasiūlymus žada pristatyti jau netrukus. 

„Vyriausybė svarsto tam tikras priemones, kurios padėtų išgyventi šį šildymo sezoną. Šiuo metu kalbame su Europos Komisija, artimiausiu metu Vyriausybė savo pasiūlymus pateiks“, – trečiadienį „Info TV“ laidoje „Info diena“ sakė G. Skaistė.

Vyriausybė svarsto tam tikras priemones, kurios padėtų išgyventi šį šildymo sezoną.

„Manau, kad Vyriausybė artimiausiu metu pristatys priemones, nes jas reikia suderinti su europine teise, priemonės būtų taikomos dar šiam sezonui, kai yra didžiausias kainų šuolis“, – sakė ministrė.

G. Skaistė nepatvirtino, jog siūloma sumažinti PVM iki 5 proc. ar dar daugiau, tačiau teigė, jog būsimi siūlymai susiję su mokesčių lengvatomis.

„Matome, kad energijos kainų šuolis yra didžiulis ir sąskaitos kai kur išaugo labai ženkliai. Norisi imtis visų įmanomų priemonių, kurias valstybė tikrai gali padaryti ir svarstome tam tikrus pasiūlymus, tikėtina, per mokestines priemones (...). Tikėtina, kad amortizacinę naštą prisiimtų valstybė“, – sakė G. Skaistė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

žiūrėjau šiandien per LNK

žiūrėjau šiandien per LNK portretas
ŠIĄ moteriškę - atsakinėjo į klausimus.... Jeigu ji tiki tuo, ką pati kalba, tai skubiai reikia specialistų gydytojų pagalbos jai. Jei ji netiki, ką pati šneka - vistiek blogai - čia jau tik Dievas gali padėti jai...

Sumazins

Sumazins portretas
....vasara, bet dar ives ventiliatoriu mokesti....

Anonimas

Anonimas portretas
ta bobike per TV siandien su ATEIVIAIS ar ATEIVIAM pasakojo kiek % algos ir t,t, DIDEJO !!! D u RNElE !!!
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių