Quantcast

Vyriausybė paskirstė 1,24 mln. eurų kaip paramą šalinant Alytaus gaisro padarinius

Vyriausybė trečiadienio posėdyje paskirstė 1,24 mln. eurų iš valstybės rezervo kaip paramą šalinant spalį padangų perdirbimo įmonėje „Ekologistika“ kilusio gaisro padarinius.

1,01 mln. eurų skirta Ekonomikos ir inovacijų ministerijai, šiomis lėšomis būtų padengiamos pavojingų atliekų įmonės „Toksika“ patirtos atliekų išvežimo ir padarinių šalinimo paslaugų išlaidos.

Dar 140 tūkst. eurų skirta skirti Vidaus reikalų ministerijai (VRM), iš jų 112,1 tūkst. eurų – ugniagesiams gelbėtojams sunkiųjų metalų ir dioksinų bei į juos panašių kitų toksinių medžiagų biologinėse terpėse tyrimų atlikimo ir specialistų konsultacijų išlaidoms padengti, 20,4 tūkst. eurų – laboratorinių mėginių paėmimo, paruošimo, siuntimo į kitas laboratorijas išlaidoms padengti, VRM Medicinos centro darbuotojų darbo užmokesčiui už papildomą darbą, viršijantį įprastą darbo krūvį, ir viršvalandžius sumokėti bei 7,5 tūkst. eurų – įrangai įsigyti.

Beveik 81 tūkst. eurų skirta Alytaus rajono savivaldybės administracijai kaip valstybės parama žalai, patirtai dėl ekstremaliosios situacijos, atlyginti, iš jų 65,5 tūkst. eurų ūkininkų patirtoms išlaidoms dėl sunaikintų naminių gyvulių, pieno, kiaušinių, beveik 3 tūkst. eurų – ūkininko patirtoms šienainio įsigijimo išlaidoms, 3,2 tūkst. eurų – „Biovela-Utenos mėsa“ supirktų mėsinių galvijų skerdimo išlaidoms, 9,2 tūkst. eurų – šios savivaldybės administracijos atliktų laboratorinių tyrimų išlaidoms padengti.

Kaip Vyriausybės posėdyje sakė finansų ministras Vilius Šapoka, papildomai įtraukiami 874 eurai dėl ūkininkų patirtų pieno utilizavimo išlaidų ir savivaldybės atliktų laboratorinių tyrimų išlaidoms atlyginti.

Įmonėje gaisras kilo spalio 16-osios naktį. Jį pavyko užgesinti po 10 dienų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

is

is  portretas
musu moketoju pinigu ,parama verslui,,geda,

Nesuprantu

Nesuprantu portretas
Tegul imones vadovas dengia nuostolius prie ko cia valstybe????

KLP

KLP portretas
noretussuzinoti arimones akcininkai jausedi uz grotu?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių