Quantcast

Vyriausybė pritarė papildomai išmokai vienišiems senjorams

  • Teksto dydis:

Vyriausybė penktadienį pritarė siūlymui nuo liepos mokėti 28,63 euro papildomą išmoką skurdžiausiai gyvenantiems vienišiems senjorams ir neįgaliesiems. Pataisos bus teikiamos Seimui.

Išmoka būtų lygi našlių pensijai, o nuo kitų metų siektų jau 32 eurus ir būtų mokama visiems vienišiems senjorams ir neįgaliesiems, nepriklausomai nuo to, ar jie yra našliai, išsiskyrę ar niekada nesukūrę šeimos.

Tai reiškia, kad našliai, kaip ir iki šiol, gautų našlių pensiją, o pavyzdžiui, išsiskyrusiems ar nesukūrusiems šeimos būtų mokama tokio pat dydžio išmoka.

Socialinės apaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė ketvirtadienį sakė, kad papildomą išmoką šiemet gautų apie 60 tūkst. žmonių, o nuo 2022 metų 32 eurų vienišo asmens išmoką arba našlių pensiją jau gaus per 400 tūkst. žmonių.

Pretenduojantys į išmoką žmonės turės teikti prašymus „Sodrai“, tačiau, jeigu įstatymas įsigaliotų nuo liepos 1 dienos, išmokų gali tekti palaukti vėliausiai iki lapkričio pabaigos.

Šiemet naujoms siūlomoms išmokoms reikėtų 15 mln. eurų, o 2022 ir 2023 metais – po 106 mln. eurų. Našlių pensijų didinimui 2022 ir 2023 metais papildomai reikės po 3 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

agne

agne portretas
Kokie durni ir bjaurus komentarai!!! Kokias nesamones cia rasote apie darbo staza, spekuliavima, valkatavima. Ar visai nesuprantat apie ka kalbama? Juk kalbama apie VIENISUS senjorus, o ne apie "kazkokius valkatas".Vienam is vienos pensijos tikrai sunkiau pragyventi negu dviems is dvieju pensiju. Taigi sveikintinas vyriausybes sprendimas! ACIU!!!

Kur tik pinigai

Kur tik pinigai portretas
ten skandalas : tai ne tiems duoda ,tai ne tiek duoda ir t.t. Jeigu žmogus turi privalomą darbo stažą ,gal truputį daugiau ,bet daugiau dirbti negalėjo ir buvo priverstas išeiti anksčiau į pensiją ,nes turėjo slaugyti vos ne 10 metų artimą žmogų : mamą, tėvą , vaiką,tai valstybė nubaudė visam gyvenimui . Kiek ,,skaidrios,, prichvatizacijos laikotarpiu 30-40 metų amžiaus žmonių mynė Darbo biržos slenksčius ?! Tai JIE parazitai,dykaduoniai,valkatos ?! Ir toks žmogus turi vegetuoti iš nei 300 eurų nesiekiančios pensijos ?! Labai ,,ORI,, senatvė ! ,, Gudručiai,, visada ras landų kaip pasinaudoti įstatymų spragomis : gyvena kartu ,bet ,,vieniši,,milijonieriai,bet vieniši .Įdeda į vieną kišenę,o iš kitos kišenės ištraukia ..... Didindami procentais pensijas ,,mažina,, atskirtį pridėdami didesnę pensiją gaunantiems daugiau eurų , nors dėl sukaupto darbo stažo ir didesnio gauto atlyginimo ir BUVO paskaičiuota didesnė pensija..Dabar nedirbantys pensininkai turėtų būti LYGŪS .

Anonimas

Anonimas portretas
Lietuvoje F.A.S.I.Z.M.A.S.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių