Quantcast

Vyriausybė kovos su spekuliuojančiais žeme

Vyriausybė susirūpino, kad Lietuvoje spekuliuojama žemės ūkio paskirties žeme, ir žada svarstyti, kaip reguliuoti žemės ūkio paskirties žemės pardavimo tvarką.

Esą savininkas žemę galės parduoti ne tam, kas siūlo didesnę kainą, o pagal tam tikrą eiliškumą. Tačiau pirmadienį numatytą projekto aptarimą Ministrų Kabinetas atidėjo kitam posėdžiui, praneša LTV naujienų tarnyba.

Nelikus laisvos valstybės žemės, ūkininkai savo ūkius plečia pirkdami ją iš savininkų. Tačiau pastaruoju metu  ūkininkai skundžiasi, kad vadinamieji „berniukai“ užbėga už akių ir pasiūlę savininkams didesnę kainą, nuperka sklypus.

Darbo grupė siūlo Vyriausybei nustatyti, kas pirmiausia gali įsigyti žemės iš savininkų. Pateikti 2 projektai. Pagal vieną jų, pirmiausia žemės galėtų pirkti sklypo bendrasavininkai, antras pretendentas – valstybės Žemės fondas, treti – gretimų sklypų savininkai, ketvirti – nuomojantys ir  dirbantys žemę ūkininkai ir bendrovės.

Kitas projektas siūlo dirbančiuosius žemę atkelti į antrą eilės vietą, o Žemės fondą palikti ketvirtą.

Taip pat Vyriausybės pasitarime turėtų būti apsvarstyti ir kiti darbo grupės pasiūlymai, ribojantys spekuliaciją žemės ūkio paskirties žeme.

Dabar hektaro žemės ūkio paskirties žemės rinkos kaina, atsižvelgiant į derlingumą, svyruoja nuo  5 iki 10 tūkst. litų. Vidutiniškai Europos Sąjungos šalyse už hektarą mokama dešimteriopai daugiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mama

Mama portretas
Aha,issimiegojo valdzia.jau pries 20 metu reikejo spekuliantams uzbegt uz akiu!

Alina

Alina portretas
Galiu padeti kovoti.Tiksliai zinau spekuliantu pavardes! Nereikia?! Kodel?

Cha

Cha portretas
kvailių kova....nes nebėra praktiškai dėl ko kovoti, didžioji dalis geriausių žemių privačiose rankose, kovokite dėl likučių........buvo laiko 20 metų, reikėjo msuktis, o dabar.....atsibudo tautos saugotojai, beje, patys atsiriekę geriausius ir didžiausius kasnius......
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių