Quantcast

Vyriausybė galutinai pritarė Lietuvos atstovybės EBPO steigimui

  • Teksto dydis:

Vyriausybė trečiadienį galutinai pritarė Lietuvos atstovybės prie Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) steigimui.

Vyriausybė patvirtino, kad atstovybė Paryžiuje, norint šaliai aktyviai dalyvauti organizacijos veikloje, būtų įsteigta nuo gruodžio 1-osios.

Atstovybei atidaryti Prancūzijos sostinėje, kur yra pačios organizacijos būstinė, šiemet numatyta 438 tūkst. eurų. Kitąmet būstinei išlaikyti planuojama skirti 610 tūkst. eurų, o 2020–  2021 metais – po 645 tūkst. eurų.

Planuojama įsteigti 3 diplomatų ir 2 administracinio techninio ar aptarnaujančio personalo pareigybes, taip pat siūloma priimti 4 specialiuosius atašė: finansų, ūkio, švietimo ir mokslo bei socialinės apsaugos ir darbo veiklos srityse.

Projektą rengusi Užsienio reikalų ministerija pažymi, kad svarbi atstovybės užduotis būtų palengvinti Lietuvos institucijų dalyvavimą organizacijos veikloje, užtikrinti dalyvavimą EBPO komitetų ir darbo grupių veikloje atstovaujant Lietuvos interesams. Nurodoma, kad šiuo metu EBPO yra apie 250 komitetų ir darbo grupių ir per metus įvyksta virš 700 renginių.

Vyriausybė yra numačiusi, kad jai ypač svarbus bendradarbiavimas su EBPO ekonomikos, finansų, švietimo, socialinės apsaugos ir užimtumo politikos, kovos su korupcija srityse.

EBPO įsteigta 1960 metais, pasirašius Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros konvenciją. EBPO narėmis šiuo metu yra 36 šalys. Pagrindiniai organizacijos tikslai − stiprinti ekonomikos augimą, skatinti užimtumą, gerinti gyvenimo lygį, palaikyti finansinį stabilumą, padėti plėtoti kitų šalių ekonomiką, prisidėti prie pasaulinės prekybos plėtros.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių