Quantcast

Vyriausybė atidėjo sprendimą dėl Gyvūnų augintinių registro steigimo

  • Teksto dydis:

Vyriausybė posėdyje trečiadienį atidėjo sprendimą dėl Gyvūnų augintinių registro steigimo.

Nors Seimas dar 2012 metais nusprendė, kad nuo 2016-ųjų visi šunys, katės ir šeškai privalo būti ženklinami mikroschemomis ir registruojami Gyvūnų augintinių registre, ministrų kabineto nariai suabejojo, ar reikia įgyvendinti šią nuostatą.

„Mes tą turime daryti, nes įstatymas įpareigoja (...). Arba turime apsispręsti ir keisti įstatymą“, - posėdyje sakė žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė.

Anot žemės ūkio ministrės, metus ar ilgiau nuo 2016-ųjų sausio planuojamas pereinamasis laikotarpis, per kurį reikėtų paženklinti ir suregistruoti augintinius. Svarstoma pereinamuoju laikotarpiu bent iš dalies kompensuoti mikroschemų įvedimą.

Tačiau premjeras Algirdas Butkevičius nuogąstavo, kad naujovės per brangiai kainuos gyventojams.

„Kai atveža mikroschemai - skiepas, paskui temperatūros pamatavimas, ir čekyje - 120 eurų. Ir nualpsta močiutė“, - apie veterinarijos paslaugų įkainius kalbėjo premjeras.

„Aš siūlau atidėti šitą klausimą ir panagrinėti iš esmės“, - sakė A.Butkevičius.

Po posėdžio premjeras žurnlistams sakė, kad prie šio siūlymo bus grįžta tada, kai visi šiuo metu iškilę neaiškumai bus išspręsti, nes tai nėra labai svarbus siūlymas, dėl kurio reikėtų skubėti.

„Turime žinoti, kiek tai kainuos paprastiems žmonėms papildomų lėšų. (...) Turi būti atliktas ir ekonominis pagrindimas, kiek tai pareikalaus lėšų iš valstybės biudžeto kai kurių programų įgyvendinimas. Kai bus visi atsakymai, tada grįšime“, - tvirtino premjeras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių