Quantcast

VPT: Kelmės valdžia neteisėtai nutraukė gatvių apšvietimo konkursą

  • Teksto dydis:

Kelmės valdžia neteisėtai nutraukė pernai lapkritį skelbtą 0,7 mln. eurų vertės gatvių ir teritorijų apšvietimo konkursą, pareiškė Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT).

Anot VPT, konkursą galima nutraukti, jei atsirado nenumatytų aplinkybių. Tuo metu savivaldybė rėmėsi kitomis aplinkybėmis, todėl pažeidė skaidrumo principą.

Savivaldybė nurodo, kad reikėjo tvarkyti elektros kabelines linijas, o tai nebuvo numatyta konkurso sąlygose. Anot jos, neatnaujinus tinklų, dėl jų gedimų naujieji šviestuvai tiesiog nešviestų.

Anot VPT, savivaldybė turėjo numatyti, kokios investicijos būtinos į infrastruktūrą, įvertinti galimybes pirkti elektros taupymo priemones ir tik tuomet priimti racionaliausią sprendimą.

„Toks elgesys, kuomet pirkimas nutraukiamas dėl aplinkybių, kurias sąžininga ir apdairi perkančioji organizacija žinojo ir turėjo iš anksto numatyti, yra laikytinas nepriimtinu, pažeidžiančiu skaidrumo principą. (...) Nenumatytos aplinkybės, dėl kurių pirkimo procedūros nutrauktos, buvo iš anksto žinomos, o perkančioji organizacija netinkamai planavo pirkimą“, – rašoma VPT išvadoje.

VPT nuomone, savivaldybė pirmiausia turėtų atlikti išsamią analizę ir skaičiavimus, kad galėtų nuspręsti, kiek atskirų konkursų jai reikia. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių