Quantcast

Skelbimai apie gyvūnų pardavimą ar dovanojimą – tik identifikuotiems veisėjams

Veterinarijos tarnyba ir skelbimų portalą skelbiu.lt valdanti bendrovė „Diginet LTU“ sutarė, kad artimiausiu metu skelbimai apie gyvūnų pardavimą ar dovanojimą bus leidžiami tik pateikus duomenis, leidžiančius identifikuoti veisėjus, pardavėjus ar globėjus.

Pasak VMVT, su skelbiu.lt atstovais sutarta, kad nuo šiol gyvūnų veisėjams, gyvūnų globėjams arba kitiems gyvūnais prekiaujantiems asmenims skelbimuose bus privaloma nurodyti tarnybos suteiktą registracijos arba veterinarinio patvirtinimo numerį.

Šie privalomi duomenų įvedimo laukai turės aktyvias sąsajas su VMVT viešai skelbiamais duomenimis ir Gyvūnų augintinių registru, kad būtų išvengiama piktnaudžiavimo atvejų.

Norintiems parduoti ar padovanoti šunis, kates, šeškus, kitiems laikytojams taip pat bus privaloma nurodyti ir gyvūno arba jo motinos, jeigu jauniklis nepaženklintas, identifikavimo, t. y. mikroschemos, numerį. Be to, įkeliant skelbimą papildomai reikės suvesti duomenis apie gyvūno  vakcinaciją nuo pasiutligės, gyvūno kilmės šalį ir vietą.

„Skelbimų portalai turi visas galimybes prisidėti prie nelegalios gyvūnų prekybos ir nelegalaus veisimo stabdymo ir nemaža dalimi yra atsakingi, kad susidariusi situacija bendromis pastangomis būtų išspręsta kaip įmanoma greičiau. Šiandien labai svarbu, jog susitarimas su „skelbiu.lt“ administracija pasiektas greitai ir į mūsų prašymą sureaguota geranoriškai“, – pranešime teigia VMVT direktorius Darius Remeika.

Anot jo, susitarimu pasiekta, kad gyvūnus siekiantys įsigyti asmenys gautų daugiau informacijos, užkertant kelią parduoti neteisėtai veisiamus gyvūnus per vieną iš didžiausių skelbimų portalų šalyje.

„Su analogišku prašymu raštu kreipėmės ir į kitų Lietuvoje populiarių skelbimų svetainių administracijas“, – tikino D. Remeika.

Visuomenėje kilus pasipiktinimui dėl, manoma, nelegalių gyvūnų veisyklų bei blogų jų laikymo sąlygų, nuo savaitgalio VMVT bei policijos pareigūnai pradėjo keliolika tyrimų dėl gyvūnų laikymo sąlygų pažeidimų įvairiose Lietuvos vietose.

Bent penki tyrimai atliekami dėl žiauraus elgesio su gyvūnais. Nelegaliose veisyklose rasta negyvų, suluošintų gyvūnų, apie pusantro šimto gyvūnų perduota globos organizacijoms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

facebook

facebook portretas
Net jei facebooke būtų neuždrausta dėti skelbimus, šituo daiktu naudojasi ne visi. Yra žmonių, kuriems tiek pirkti, tiek parduoti/dovanoti yra daug patogiau ir patraukliau per skelbimų portalus.

Tikrai

Tikrai portretas
Kaip bus su priglaustais? Kaip jiems namų ieškoti prie tokių taisyklių? Nu nieko negalima valdžiažmogiams patikėt, pasigaus jautresnę temą, prisiplaks pasipiarint, o jau sprendimą kad sugalvos, tai sugalvos! Negali anie neperlenkt lazdos, kuo blogiau - tuo jiems geriau. Nukentės, kaip visada, tie, kam pasišauta "padėti"...

Daug turėjau įvairių šunų

Daug turėjau įvairių šunų portretas
Visus buvau priglaudes iš gatvės. Dažniausiai pays ateidavo prie manęs. Tai galiu tvirtai pareikšti, kad tokie, o ne jokie veisliniai popos, yra patys geriausi šunys visais atžvilgiais.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių