Quantcast

VMVT: dažniausias pažeidimas maitinimo įstaigose – galimybių paso netikrinimas

Vienas dažniausiai pasikartojančių pažeidimų, kuriuos fiksuoja Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT), kas savaitę atliekanti ekstremaliosios situacijos metu taikomų sąlygų ir apribojimų laikymosi kontrolę uždarose kavinėse bei restoranuose visoje Lietuvoje, yra galimybių paso netikrinimas.

Praėjusios savaitės duomenimis, patikrinus per 240 viešojo maitinimo vietų, 5 proc. jų buvo nustatyti pažeidimai. Daugiausiai jų šį kartą užfiksuota maitinimo įstaigose Vilniaus mieste. Iš 20-ies Vilniaus kavinių ir barų patikrinimų metu pažeidimai nustatyti septyniais atvejais, nurodoma VMVT pranešime.

Dalis kavinių ir barų vis dar neužtikrina, kad įstaigos uždaroje erdvėje (viduje) būtu aptarnaujami tik lankytojai su galimybių pasu arba kitu jam prilyginamu dokumentu.

Taip pat buvo fiksuota ir pavienių pažeidimų atvejų, kai, pavyzdžiui, cukrus, druska ir padažai buvo tiekiami bendro naudojimo induose, atvirose erdvėse aptarnaujant lankytojus be galimybių paso.

Deja, bet vis dar užfiksuojame tokių vietų, kur galimybių paso kontrolė neužtikrinama.

Darbuotojų sveikata dalyje kavinių nėra vertinama kasdien, nesudaromos sąlygos jiems pasimatuoti kūno temperatūros prieš darbo pradžią.

„Tiek planinių, tiek ir neplaninių patikrų metu, kurios atliekamos ne vien darbo laiku, bet ir savaitgaliais, švenčių metu, kai pirkėjų ir lankytojų srautai didesni nei įprastai, vertiname, ar maitinimo verslai turi reikiamą įrangą tikrinti galimybių pasus, ar pasų tikrinimą atlieka tam apmokyti darbuotojai. Deja, bet vis dar užfiksuojame tokių vietų, kur galimybių paso kontrolė neužtikrinama. Nuolat primename ir raginame maitinimo verslus į šį reikalavimą žiūrėti atsakingiau, nes nepaisantiesiems operacijų vadovo sprendimų gresia administracinė atsakomybė“, – akcentuoja VMVT Maisto skyriaus vyriausioji specialistė-valstybinė maisto produktų inspektorė Miglė Navašinskaitė.

Specialistė primena, kad už tokius pažeidimus skiriamos nuobaudos siekia nuo 500 iki 6 tūkst. eurų.

Dėl praėjusią savaitę nustatytų pažeidimų, kurių metu nebuvo užtikrinama, kad būtų aptarnaujami tik lankytojai su galimybių pasu, VMVT inicijavo keturis administracinių nusižengimų tyrimus.

Sustiprinus viešojo maitinimo įstaigų kontrolę, per devynis šių metų mėnesius VMVT informuoja, kad jau yra atlikusi beveik 7,2 tūkst. kavinių, barų ir restoranų patikrų dėl ekstremaliosios situacijos sąlygų laikymosi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tik visiskom avelem

tik visiskom avelem portretas
Reikalingi tokie pasai... Tai globalistu ismislas,o lietuvos valdantieji..irgi puola kniupsti,ko anie papraso...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių