Quantcast

Vilniaus regione pernai sukurta 43,1 proc. šalies BVP

  • Teksto dydis:

Vilniaus apskrityje sukurto bendrojo vidaus produkto vertė (BVP) pernai siekė 24,2 mlrd. eurų ir sudarė 43,1 proc., viso Lietuvos BVP.

Palyginti su 2020 metais, BVP Sostinės regione augo 7,4 proc., Vidurio ir vakarų Lietuvos regione – 5 proc., vertinant regionų BVP praėjusių metų kainomis, pranešė Statistikos departamentas.

Sostinės regione sukurtas BVP vienam gyventojui pernai 1,9 karto viršijo Vidurio ir vakarų Lietuvos regiono lygį.  Kauno ir Klaipėdos apskritys taip pat viršijo šį vidurkį, likusios septynios apskritys jo nesiekė, o mažiausias BVP vienam gyventojui buvo Tauragės apskrityje – 10,9 tūkst. eurų.

BVP, tenkantis vienam gyventojui, šalies vidurkį viršijo Vilniaus ir Kauno apskrityse atitinkamai 2,5 karto ir 2 kartus. Kaip ir ankstesniais metais atotrūkis tarp Vilniaus ir kitų apskričių išlieka didelis – Vilniaus apskrityje šis rodiklis daugiau nei 2 kartus viršijo Alytaus, Marijampolės, Panevėžio, Tauragės, Telšių ir Utenos apskričių rodiklius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bukai vatai

Bukai vatai  portretas
Bukas tu esi, vata. Kam tuomet jie LEZ turi, jei Vilniuje registruoti? Tam, kad mokescius moketi, nors yra laisvoje zonoje? Kokie jus buki, valstieciai;) Tuomet ir Airija butu turtingiausia pasaulio valstybe, nes didzioji dauguma JAV kompaniju registruota Airijoje.

Jfk

Jfk portretas
Simasius viska isvogia, gaidys raudonosis

Juokinga

Juokinga portretas
Dauguma Kauno LEZ imoniu centrines bustines registruotos Villniuje, tai ir pajamos ten priskiriamos
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių