Quantcast

Vilkikų eilės abiejose Lietuvos–Baltarusijos sienos pusėse kiek sumažėjo

  • Teksto dydis:

Vilkikų eilė Lietuvos pasienyje su Baltarusija nuo trečiadienio nežymiai sumažėjo. Eilės šiek tiek sutrumpėjo ir Baltarusijos pusėje, kur ketvirtadienio rytą laukė apie 1850 vilkikų.

Artimiausiu metu padėtis pasienyje neturėtų keistis ir išliks sudėtinga, sako Muitinės departamento atstovė.

„Situacija išlieka įtempta. Stebima, kad reaguodamas į sudėtingą geopolitinę situaciją, verslas koreguoja krovinių gabenimo kelius – Lietuvai, Lenkijai ir Latvijai šiuo metu tenka susidurti su pasekmėmis, dinamiškai besikeičiančiais krovininio transporto srautais ir eilėmis muitinės kontrolės postuose. Artimiausiu metu padėtis išliks sudėtinga“, – BNS sakė Lina Laurinaitytė-Grigienė.

Lietuvos pasienio kontrolės punktų direkcijos duomenimis, Medininkų punkte ketvirtadienio rytą patikros laukė 314 vilkikų (trečiadienį – apie 300), Šalčininkuose – 290 (300). Šiuose punktuose įvažiavimo į Baltarusiją vairuotojams tenka laukti apie 30 valandų.

Lavoriškių pasienio punkte eilėje stovėjo 220 vilkikų (tiek pat), Raigarde – 150 (tiek pat), jiems teks laukti 17-22 valandas.

Įvažiavimo į Rusijos Kaliningrado sritį Kybartų punkte patikros ketvirtadienį ryte laukė 44 vilkikai (11).

Baltarusijos valstybinio pasienio komiteto duomenimis, Kotlovkos punkte patikros laukė daugiau kaip 400 vilkikų, Kamieny Loho – apie 820, Benekainių – apie 270, Pervalko – daugiau kaip 300, Vidžių – daugiau kaip 60 vilkikų.

Važiuojant iš Baltarusijos į Lenkiją Berastavicos punkte eilėje stovėjo apie 420 vilkikų, o Kazlovičių punkte – 250. Važiuojant iš Baltarusijos į Latviją Urbanuose eilėje stovėjo 90, Grigorovščinoje – apie 170 vilkikų.


Šiame straipsnyje: vilkikaiVilkikų eilėspasienis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių