Quantcast

Vietos verslas priešinasi „Lidl“ planams

Valdžia ieško nelengvo kompromiso: kaip nepaleisti iš rankų iki 700 mln. litų investicijas žadančio „Lidl“ ir nenuteikti prieš save smulkių ir stambių vietos prekybininkų, besipiktinančių dėl „Lidl“ daromų išlygų, trečiadienį rašo „Verslo žinios“.

„Esame įsitikinę, kad tik nuoseklus investicinės aplinkos gerinimas, šalinant nepagrįstus administracinius barjerus, padės pritraukti į Lietuvą naujų užsienio investicijų, kurių Lietuvai taip reikia šiuo visai Europos ekonomikai nelengvu laikmečiu“, - sakė bendrovės „Lidl“ plėtros vadovas ir valdybos narys Marius Kybartas.

Šiuo metu „Lidl“ turi problemų 14 savivaldybių, kuriose norint atidaryti didesnes nei 1 tūkst. kvadratinių metrų ploto parduotuves, tektų keisti specialiuosius planus.

„Šalies verslininkai per 22 metus miestų centruose pastatė daug leistino iki 1 tūkst. kvadratinių metrų ploto dydžio parduotuvių, tačiau dabar ketinama leisti statyti dvigubai didesnius prekybos centrus. Mums tai nepriimtina, nepriklausomai nuo to, ar tas parduotuves statytų galimai proteguojama užsienio įmonė “Lidl„, ar jau dominuojantys rinkoje lietuviški ar užsienio prekybos tinklai, ar kitos įmonės“, - sakė Lietuvos smulkiojo ir vidutinio verslo tarybos vadovė Dalia Matukienė.

Aplinkos ir Ūkio ministerijos iki rudens žada rasti kompromisą ir priimti sprendimą dėl didžiųjų prekybos įmonių išdėstymo taisyklių, o kol ieškoma kompromisų, verslas valdininkus atakuoja raštais.


Šiame straipsnyje: Lidlprekybos centrasparduotuvė

NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
LIDL parduotuvės yra pigesnės prekės negu Liet Maximose, todėl čia problema.

panemunietis

panemunietis portretas
Jeigu Panemuneje, prie tilto, naujai statomoje parduotuveje neatsidarys Lidl arba Aldi, atsidarys visiems su savo kainomis atsibodusi Maxima arba IKI.

klaipediete

klaipediete portretas
Butinai leisti kurtis Lidl, Maximos ir kitos parduotuves jau atsibodo, tas pats per ta pati! Tikiuosi, kad po poros metu atsiras sis tinklas Klaipedoje.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių