Quantcast

Viešųjų darbų mažės?

  • Teksto dydis:

Socialinių reikalų ir darbo ministerija nuo liepos panaikino viešųjų darbų programą ir perdavė savivaldybėms pačioms vykdyti bei finansuoti naujas gyventojų užimtumo programas. Tačiau savivaldybės jau skaičiuoja, kad bedarbių bus įdarbinta mažiau.

Kol kas sutarta, kad  iki naujųjų gyventojų užimtumo programa bus bandomoji. Savivaldybės, įtraukiant socialinius partnerius ir verslo įmones, su darbo biržomis spręs, kaip didinti gyventojų užimtumą, kuriems jų itin reikalinga materialinė pagalba.

Alytuje iki metų pabaigos planuojama įdarbinti beveik 50 asmenų, nors tai perpus mažiau nei pernai, ir tam skirti 182 tūkstančius eurų valstybės biudžeto tikslinės dotacijos. Miesto savivaldybė jau sudarė sutartis su 15 darbdavių, šie įdarbins ne ilgiau kaip  keturiems mėnesiams.

Plačiau apie naują tvarką – Rūtos Lankininkaitės reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kodėl

Kodėl portretas
viešųjų darbų mažės arba neliks? Ar nėra ką veikti? Šitiek darbo mieste. Įteikite šluotas, kastuvus, kirvius, plaktukus alkoholikams, besivoliojantiems gatvėse, benamiams. Tegul kuopia šiukšlynus, gamina "valgyklas" benamiams gyvūnams. Mokėkite jiems nors po 5 eurus per dieną. Ir švaru bus ir jie bus laimingi. Bet ar kas nors tikitės, kad savivaldybės ką nors darys?

Kokia nesamonė!

Kokia nesamonė! portretas
Kas dabar dirbs valdžiukų statytinių ir jų giminių-draugų firmelėse už dyką?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių