Quantcast

Vienam iš besimokančių tėvų siūloma skirti išmoką vaiko priežiūrai

Keli „valstiečių“ frakcijai priklausantys Seimo nariai siūlo, kad išmoka besimokančio ar studijuojančio asmens vaiko priežiūrai būtų skiriama ir bendrojo ugdymo mokykloje besimokančiam vienam iš tėvų.

Įstatymo pakeitimo projektu siekiama, kad ir pagal bendrojo ugdymo programą besimokantis vienas iš tėvų ir dėl šios priežasties neįgijęs reikalingo darbo stažo, neturintis teisės gauti vaiko priežiūros išmokos turėtų teisę gauti šešių bazinių socialinių išmokų dydžio išmoką, kuri mokama nuo jų vaiko gimimo dienos iki vaikui sukaks dveji metai.

Šiuo metu ši išmoka gali būti mokama auginančiam vaiką vienam iš vaiko tėvų ar vaiko globėjui mokymosi ar studijų laikotarpiu ir 12 mėnesių po mokymosi ar studijų baigimo dienos, jeigu jis mokosi pagal formaliojo profesinio mokymo programą ar studijuoja aukštojoje mokykloje pagal nuolatinės studijų formos programą arba doktorantūroje ar rezidentūroje. Išmoka mokama nuo vaiko gimimo dienos iki vaikui sukaks dveji metai.

Įstatymo pakeitimo projektą inicijavo ir parengė Rimantė Šalaševičiūtė, Linas Kukuraitis, Tomas Tomilinas, Rima Baškienė, Laima Nagienė ir Laima Mogenienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių