Quantcast

Vidutinė šilumos kaina lapkritį – 11 proc. mažesnė nei pernai

Lapkričio mėnesį vidutinė centralizuotai tiekiamos šilumos kaina Lietuvoje yra 3,98 centai už kilovatvalandę (kWh). Palyginus su atitinkamu laikotarpiu pernai ji yra 11,36 proc. mažesnė, praneša Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT).

Palyginus lapkričio šilumos kainą su šių metų spalio mėnesiu, kilovatvalandės kaina didėjo 8,74 proc.

VERT duomenimis, šių metų lapkričio šilumos kaina yra žemiausia nuo 2012 metų: šiemet, palyginus su tuo pačiu laikotarpiu 2012 metais, vidutinė šilumos kilovatvalandės kaina yra 48 proc. mažesnė.

Centralizuotai tiekiamos šilumos kainos pokyčius iš esmės lėmė kuro ir superkamos šilumos kainos. Į šių metų lapkričio šilumos kainas įskaičiuota vidutinė rugsėjo mėnesio biokuro kaina yra 105,19 eurų už toną naftos ekvivalentu (tne) – 3,47 proc. didesnė nei į spalio šilumos kainas įskaičiuota vidutinė rugpjūčio mėnesio biokuro kaina, siekusi 101,66 eurą už tne.

Į lapkričio mėnesio šilumos kainas įskaičiuota vidutinė rugsėjo gamtinių dujų kaina (286,83 eurai už tne),  palyginus su į spalio mėnesio šilumos kainas įskaičiuota vidutine rugpjūčio kaina (259 eurais už tne), didėjo 10,75 proc.

Per metus biokuro kaina mažėjo 13,65 proc., gamtinių dujų – 22,99 proc.

Tarp penkių didžiųjų miestų lapkritį už šilumą mažiausiai moka Kauno, daugiausiai – Klaipėdos gyventojai.

Lapkritį, palyginus su spaliu, bendrovės „Šiaulių energija“ aptarnaujamiems vartotojams šilumos kaina didėja 2,80 proc., bendrovės „Panevėžio energija“ – 5,10 proc., bendrovės „Vilniaus šilumos tinklai“ – 7,37 proc., bendrovės „Kauno energija“ – 21,27 proc., o bendrovės „Klaipėdos energija“ aptarnaujantiems vartotojams – 28,13 proc.

Šilumos kainų augimą didžiuosiuose miestuose daugiausia lėmė brangiau superkama šiluma iš nepriklausomų šilumos gamintojų bei padidėjusi gamtinių dujų kaina.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
cia viskas OK ! jai nezinai tAI YRA TAIP KAD tu ALE UZSUKAI bet ne !!! ir biski suka skaiciukas !!!

Taigi

Taigi portretas
Už spalio mėnesį reikia mokėti 0,21 euro cento kur nebuvau įjungusi šildymą , laiptinėje nėra įjungtas šildymas mokėti 0,03 euro cento , įdomu kam eina pinigai į kišenę
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių