Quantcast

Viceministrė: PSDF rezerve nelikus pinigų, dalies medikų algos nuo liepos nedidės

Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) rezervas, naudojamas mokėti priedus medikams, dirbantiems COVID-19 skyriuose, ištirps balandį, sako sveikatos apsaugos viceministrė Živilė Simonaitytė.

Jos teigimu, šiemet medikų priedams reikės 120 mln. eurų vietoje planuotų 45 mln. eurų. 

„Tai labai smarkus išaugimas“, – Seimo Biudžeto ir finansų komitete trečiadienį sakė viceministrė. 

Pasak jos, tikėtina, kad nuo liepos, kaip buvo planuota, nedidės kitų medikų algos, nes nebus iš ko jų didinti.

„Šiuo metu priedus mokame jau iš PSDF rezervo. Jį pilnai suvalgysime ir jo nebeturėsime per balandžio mėnesį“, – pranešė Ž. Simonaitytė. 

Ž. Simonaitytė informavo, kad 25 mln. eurų, anksčiau skirti medikų algų kėlimui nuo liepos, buvo nukreipti medikams, gydantiems Covid-19 ligonius.

„Matydami, kiek mums lėšų reikia kovidui ir kovidiniams priedams, tuos milijonus išsibraukiam su sąlyga, kad atsistatome PSDF rezervą, ir jeigu vis dėlto matysime, kad kovidiniai sudaro, kaip dabar skaičiuojame, 120 mln. eurų, ir jeigu tas rezervas išliks, tada gal iš jo bus galima pagalvoti apie tai (atlyginimų kėlimą – BNS)“, – kalbėjo viceministrė. 

Jos teigimu, 2020 metų balandį, per pirmąjį koronaviruso susirgimų piką, medikų priedams buvo skirta 8 mln. eurų, o gruodį ir šių metų sausį – po 17-18 mln. eurų. Pernai PSDF lėšų nebeužteko išmokėti dalies lapkričio ir viso gruodžio priedus, todėl pinigai buvo imami iš šių metų biudžeto.

„Pernai lapkričio poreikis buvo 13,7 mln. eurų, gruodžio – 17,3 mln. eurų“, – sakė Ž. Simonaitytė. 

Šiemet buvo suplanuota 200,8 mln. eurų 2020 metų PSDF pajamų pervesti į fondo rezervą, tačiau 2022 metais už šiuos metus pervedimai į rezervą neplanuojami.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ups

Ups portretas
Ups, tai dirbsim tiek, už kiek mokės.

Pilietis

Pilietis portretas
Žmonės jau tiek metų moka PSD,o prireikus,nei paslaugų gauna,nei tyrimų.Už eilinį popiergalį tenka mokėti!Toks dalykas,kaip PSD turi būti asmeninė sąskaita,konkrečiam žmogui.Turi savo ir neši ten pinigus.Nes kai prireikia medicininės pagalbos,būna pareikšta,kad negali suteiti dėl lėšų trūkumo,nepatinka,gali eiti gydytis privačiai.Nuo PSD įvedimo mokant įmokas,prireikus paprasčiausios echoskopijos,jos negausi!

?

?  portretas
Tai gerai , kad " valstiečiai " buvo sukaupę rezervą ir dėl kurio taip buvo kritikuojami konservatorių ...Vis labiau panašėja , kad " valstiečiai " buvo vienintelė valdžia Lietuvoje pakėlusi medikams atlyginimus ? Galėsite vėl su tapinais streikuoti po PIŠ vyriausybės valdymo - biudžetas ir žmonės bus nualinti ... Pati blogiausia vyriausybė per 31 m .
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių