Quantcast

Veterinarijos sertifikatas bus privalomas visoms gyvūninės kilmės siuntoms į Jungtinę Karalystę

  • Teksto dydis:

Nuo balandžio 1 d. įsigalioja reikalavimas, kad visas gyvūninės kilmės produktų siuntas į Jungtinę Karalystę (JK) lydėtų veterinarijos sertifikatas, praneša Žemės ūkio ministerija (ŽŪM).

Prieš eksportuojant prekes šio sertifikato elektroninė kopija turės būti pateikta JK importuotojui. Taip pat pradedami taikyti JK prekių inspekcijos (patikrinimo) mokesčiai.

Kaip praneša ŽŪM, nauja ir tai, kad Lietuvos eksportuotojams gali tekti keisti maisto ženklinimą: visi į JK eksportuojami produktai turės atitikti jau nebe Europos Sąjungos (ES), o JK ženklinimo taisykles ir standartus.

Reikalavimas prekes įvežti per nustatytus kontrolės postus iki liepos 1 d. nėra taikomas. Tačiau po šios datos ES prekių importas galės būti atliekamas tik per nustatytus muitinės kontrolės postus, kuriuose bus vykdoma dokumentų, tapatybės ir fizinė kontrolė.

Nuo sausio 1 d. eksporto veterinarijos sertifikatai reikalingi tik gyviems gyvūnams, gyvūnų spermai, kiaušialąstėms ir embrionams bei gyvūninės kilmės maisto produktams, kuriems dėl užkrečiamų ligų taikomos papildomos saugos priemonės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių