Quantcast

A. Veryga apie barų darbo laiką: greičiausiai pasitelks jau išbandytas priemones

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sako, kad, sprendžiant dėl saugumo baruose bei kitose naktinėse įstaigose, greičiausiai bus pasitelkiamos jau išbandytos priemonės.

„Labai naujo kažko neatrasime. Matyt, kad bus kalbamasi apie tas pačias priemones, kurios jau buvo taikytos. Tai tam tikro ploto nustatymas vienam lankytojui, lankytojų skaičiaus, srautų reguliavimas, kiek gali ateiti, kad žmonės nesiburiuotų ir nebūtų intensyvaus kontakto, kad būtų galima išlaikyti atstumą.

Programėlė viena tų priemonių, bet ji pati atstumo neišlaiko, nes užsikrėtimų prevencija yra atstumas ir apsaugos priemonių naudojimas. Programėlė yra svarbus įrankis, bet kitam tikslui. Tai tam, kad, kur jau išplinta infekcija, būtų galima atsekti kontaktus. Gerai, kad verslas imasi tokių iniciatyvų“, – nuotolinėje spaudos konferencijoje ketvirtadienį sakė A. Veryga, pridurdamas kad panašaus pobūdžio programėlė bus naudojama valstybiniu lygiu.

 

 

„Barai, naktiniai klubai kitą dedamąją turi, jie tiesiog suregistruoja atėjusius, prie durų galima nusiskenuoti tam tikrą kodą ar atsiųsti SMS žinutę. Tai gerai, galima naudoti tokius dalykus, bet esmė, dėl ko bus kalbamasi, tai kaip suvaldyti lankytojų srautus ir kaip laikytis saugios distancijos, kaip naudoti apsaugos priemones“, – teigė ministras.

Vyriausybė trečiadienį nepriėmė sprendimo dėl naktinių viešojo maitinimo įstaigų darbo laiko trumpinimo ekstremalios situacijos metu. 

Ketinta siūlyti šių įstaigų darbo laiką riboti nuo 8 iki 24 valandos.

Sveikatos apsaugos ministras A. Veryga anksčiau teigė, kad šie pakeitimai būtini, nes naktiniuose klubuose ir baruose sudėtinga užtikrinti, kad žmonės laikytųsi saugumo reikalavimų: dėvėtų kaukes, laikytųsi saugių atstumų.

Lietuvos barų ir kavinių asociacija kritikavo siūlymą ir teigė, kad, sutrumpinus šių įstaigų darbo laiką, barai praras 70 proc. pardavimų, o naktiniai klubai bus priversti užsidaryti. Tuo metu Viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė anksčiau teigė, kad ministerija į restoranų siūlymus dėl darbo laiko įsiklausė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
kuo skiriasi psihologas nuo psihopato ? ogi tik tuo kad laikui begant supanaseja nes tenka bendraut su panasiais?...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių