Quantcast

Verslui paskirstyta paramos už 104 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Ekonomikos ir inovacijų ministerija iki gegužės 3 d. patvirtino 104 mln. eurų paramą nuo karantino suvaržymų nukentėjusiam verslui. Subsidijoms skirta 69,4 mln. eurų, lengvatinėms paskoloms – 28,2 mln. eurų, turgavietės mokesčio kompensacijoms – 1,99 mln. eurų, o savarankiška veikla besiverčiantiems asmenims skirta 4,47 mln. eurų subsidijų.

Beveik 27 mln. eurų papildomai gavo tie verslai, kurie patyrė bent 30 proc. apyvartos kritimą ir kurių pagrindinė veikla yra įtraukta į Karantino metu ribojamų ir netiesiogiai ribojamų ūkinių veiklų sąrašą. Tokią dvigubai didesnę paramą jau gavo 8821 įmonė.

„Vienas svarbiausių mūsų siekių – kaip padėti verslui gauti lėšų, kurios padėtų palaikyti gyvybingumą tų, kurių veikla karantino metu buvo ribojama. Labai svarbu, kad gavusiųjų subsidijas sąskaitas jau pasiekė tokio paties dydžio parama, o jei paraiška šiuo metu vertinama ar dar bus teikiama, subsidijos dydis automatiškai bus padvigubintas. Svarbu ir tai, kad mažindami biurokratines kliūtis verslui nusprendėme, jog dėl dvigubai didesnių pirmojo paketo subsidijų įmonėms papildomai pildyti dokumentų nereikia“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Iš viso subsidijos paskirstytos 24 343 įmonėms, daugiausiai subsidijų (34 proc.) yra skirta prekybos sektoriaus įmonėms – 9159 bendrovėms skirta per 23,5 mln. eurų. Antroje vietoje (20,7 proc.) yra apgyvendinimo ir maitinimo paslaugas teikiančios įmonės – 3827 įmonėms paskirstyta 14,3 mln. eurų. Trečioje vietoje (9,9 proc.) yra 1427 apdirbamosios gamybos įmonės, kurioms skirta 6,9 mln. eurų. 

Lengvatinės paskolos suteiktos 728 įmonėms. Daugiausia (24,4 proc.) lengvatinių paskolų suteikta didmeninės ir mažmeninės prekybos įmonėms: 191 įmonei skirta 6,8 mln. eurų. Antroje vietoje (21,6 proc.) – apgyvendinimo ir maitinimo paslaugas teikiančios bendrovės: 152 įmonėms suteikta paskolų už 6 mln. eurų. Trečioje vietoje – 63 statybos įmonės, kurioms suteikta 3,4 mln. paskolų, o tai sudaro 12,2 proc. visų skirtų paskolų.   

Tiek individualiai dirbantiems, tiek įmonėms, pretenduojančioms gauti subsidiją, paraiškas reikia pateikti Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) sistemoje „Mano VMI“. Lengvatinės paskolos mažoms ir didelėms nuo COVID-19 nukentėjusioms įmonėms suteikiamos per „Invegą“.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
na kaip visad atiteks milijonieriams spekuliantams
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių