Quantcast

Verslui paskirstyta 155 mln. eurų vertės parama

Ekonomikos ir inovacijų ministerija iki birželio 14 d. iš viso yra patvirtinusi 155,2 mln. eurų paramą nuo karantino suvaržymų nukentėjusiam verslui. Subsidijoms skirta 116 mln. eurų, lengvatinėms paskoloms – 31,49 mln. eurų, turgavietės mokesčio kompensacijoms – 2,14 mln. eurų, o savarankiška veikla besiverčiantiems asmenims skirta 5,6 mln. eurų subsidijų.

Daugiausiai subsidijų (28,6 proc.) skirta prekybos sektoriaus bendrovėms, kurioms paskirstyta 33 mln. eurų. Antroje vietoje (27,8 proc.) yra apgyvendinimo ir maitinimo paslaugas teikiančios įmonės, kurioms paskirstyta 32,3 mln. eurų. Trečioje vietoje (7,8 proc.) yra apdirbamosios gamybos įmonės, kurioms skirta 9 mln. eurų.

Daugiausiai (25,5 proc.) lengvatinių paskolų suteikta didmeninės ir mažmeninės prekybos įmonėms, joms skirta 7,9 mln. eurų, o apgyvendinimo ir maitinimo paslaugas teikiančioms bendrovėms suteikta paskolų už 6,2 mln. eurų (20,6 proc.). Trečioje vietoje - statybos sektoriaus įmonės, kurioms suteikta 3,7 mln. (arba 11,8 proc.) paskolų.

Labiausiai nuo COVID-19 nukentėjusioms įmonėms, pretenduojančioms gauti subsidiją, paraiškas reikia pateikti Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) sistemoje „Mano VMI“. Lengvatinės paskolos mažoms ir didelėms nuo COVID-19 nukentėjusioms įmonėms suteikiamos per „Invegą“.

Ekonomikos ir inovacijų ministerija, bendradarbiaudama su Statistikos departamentu ir paramą teikiančiomis institucijomis, atveria dar daugiau paramos verslui statistinių duomenų – taip pat UAB „Investicijų ir verslo garantijos“ (INVEGA), Užimtumo tarnybos ir „Sodros“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių