Quantcast

Verslo pusryčiai su banko „Luminor” vyriausiuoju ekonomistu Žygimantu Mauricu

  • Teksto dydis:

Kovo 21 d. Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmuose (KPPAR) vyko jau ilgamete tradicija tapę ir visuomet didelio Kauno rūmų verslo bendruomenės dėmesio sulaukiantys verslo pusryčiai. Šįsyk Kauno rūmų organizuojamame susitikime viešėjo vienas įtakingiausių verslo nuomonės lyderių – Žygimantas Mauricas, banko „Luminor” vyriausiasis ekonomistas.

Pradėjus skaičiuoti antrus besitęsiančio karo Ukrainoje metus, Rusija su Europa kovoja trimis frontais: energetinis, karinis, ekonominis. Iššūkių šiam laikotarpiui netrūksta: energetikos krizė, infliacija ir kt., įmonių atstovams kyla vis daugiau nerimo, o su juo – ir klausimų dėl ateities perspektyvų  verslui. Tad ir šių verslo pusryčių metu su ekonomikos specialistu buvo diskutuojama tema „Pirmasis mūšis laimėtas, bet karas – dar ne. Iššūkiai Lietuvos ir pasaulio ekonomikai 2023 metais“.

 

Pasak Ž. Maurico,  remiantis duomenimis, pirmasis energetinio karo mūšis laimėtas, tačiau „pats karas vis dar tęsiasi“. Ekonominiame fronte Rusijai kovoti iki šiol sekasi visai neblogai. „Sankcijos paliko nemažai spragų, todėl Rusijos gyventojai iki šiol nelabai ir jautė ekonominės krizės. Tačiau aš manau, kad pernai smarkiai nenukentėjusi Rusijos ekonomika didesnį smūgį patirs šiemet, netrukus Rusijos ekonomiką pradės dusinti sankcijų poveikis“, – dalijosi įžvalgomis „Luminor“ banko vyriausiasis ekonomistas Žygimantas Mauricas. Rusijos biudžeto deficitas pasiekė visų laikų rekordines aukštumas – per du mėnesius pasiekė visiems metams numatytą deficitą. Pasak jo, BVP šalyje galėtų kristi apie 4 proc.

Kupiname iššūkių laikotarpyje labai svarbią reikšmę įgavo ir šilta žiema ir, žinoma, Europos gebėjimas surasti alternatyvų rusiškoms dujoms bei ženkliai sumažinti dujų vartojimą – visa tai neleido Rusijai sušaldyti Europos, o nukritusios gamtinių dujų kainos sumažino ir elektros kainas.

Kokie iššūkiai laukia Lietuvos ir pasaulio ekonomikos 2023 metais? Į šį bei kitus klausimus atsakymus rasite „Luminor“ banko vyriausiojo ekonomisto Žygimanto Maurico pranešime: 2023.03.21_Žygimantas Mauricas: Iššūkiai Lietuvos ir pasaulio ekonomikai 2023 m.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sukčiai

sukčiai portretas
savo pigius šunis šeria?:D
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių