Quantcast

Verslo atstovai: per pandemiją visi pamatė, kad mokėti mokesčius apsimoka

Lietuvos verslo konfederacijos (LVK) prezidentas Andrius Romanovskis sako, kad pandemija parodė, jog mokėti mokesčius apsimoka.

„Pandeminėje ekonomikoje verslas pamatė bendrai, kad valstybė ateina jam į pagalbą, kada jam sunku. Dabar žmonės, ypač verslininkai, suprato, kad mokėti mokesčius apsimoka. Kada ateina nelaimė, karas, valstybė, galima kritikuoti kokio dydžio, kaip greitai, bet vis tiek ateina padėti.

Žinau konkrečių bičiulių, verslininkų pavyzdžius, kurie sako: „Aš gal abejojau iki tol valstybe, bet, kai mano verslą išgelbėjo subsidijos ar parama, supratau, kad mokesčius mokėti apsimoka“, – teigė A. Romanovskis.

Anot jo, svarbu, kad valdžia visuomenei paaiškintų, kodėl mokėti mokesčius yra būtina.

„Labai svarbus elementas, kad valstybė paaiškina, kodėl tau apsimoka mokesčius mokėti – PVM, GPM ar turėti legalią nuomos sutartį ir ją registruoti Registrų centre. Kada bus tau nelaimė, valstybė ateis ir už tuos pinigus, kuriuos anksčiau sumokėjai, tau padės“, – sakė LVK prezidentas.

LVK viceprezidentas Marius Dubnikovas pabrėžė, kad pandemija pakeis mokesčių mokėjimo įpročius.

„Tai liečia ir žmones, kurie buvo šešėlyje arba pusiau šešėlyje. Pavyzdžiui, padavėjas. Jis gaudavo minimalų atlyginimą, o kitas pajamas gaudavo iš arbatpinigių, kurie nėra apmokestinami. Kai ateina laikas gauti paramą, visi supranta, kad ji ateina iš to atlyginimo, kuris buvo mokamas su visais mokesčiais. Manyčiau, kad net ateityje ne tik verslas, bet ir patys žmonės labai stipriai įvertins mokesčių svarbą“, – teigė jis.

„Tai bus esminis kokybinis lūžis visuomenėje“, – pridūrė M. Dubnikovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bobute

Bobute portretas
Apmokestinti visus vaikstančius pesčiomis ,nes nutrina su batais šaligatvius po kiek laiko vėl reikia naujų.

Jaunuolis

Jaunuolis portretas
Dar prezidentas???
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių