Quantcast

Verslas I. Šimonytę ragina gerinti investicinį klimatą, keisti mokesčių struktūrą

  • Teksto dydis:

Verslo asociacijos į premjerus siūlomai Ingridai Šimonytei ir būsimai jos Vyriausybei pateikė 20 pasiūlymų, kaip gerinti verslo sąlygas bei investicinę aplinką, mažinant ekonomikai žalingus mokesčius ir juos pakeičiant vartojimo mokesčiais.

Pasiūlymai apima ir kitas sritis – inovacijas, švietimo reformą, eksporto plėtrą, pranešė Lietuvos pramonininkų konfederacija (LPK).

„Aukštas darbo jėgos apmokestinimas tarptautinių organizacijų yra įvardijamas kaip pagrindinis keistinas dalykas. Mažesni mokesčiai spartina ekonomikos augimą ir ilguoju laikotarpiu atneša daugiau naudos tiek valstybei, tiek gyventojams“, – rašoma kreipimesi.

Pasak LPK, tyrimai rodo, jog šalies patrauklumą investuotojams lemia politinis stabilumas, mažas korupcijos lygis, rinkos atvirumas ir dydis, išsilavinusi ir lanksti darbo jėga.

Tačiau daugelis Lietuvos kaimynių pagal šiuos kriterijus yra panašios, todėl valstybė turėtų siekti konkurencinio pranašumo – tobulinti verslo sąlygas ir investicinį klimatą, teigia asociacijos.

Verslas taip pat ragina naują Vyriausybę didinti viešųjų paslaugų kokybę, ypač viešųjų pirkimų ir verslo priežiūros srityse.

Raštą I. Šimonytei pasirašė LPK prezidentas Vidmantas Janulevičius, Lietuvos darbdavių konfederacijos vadovas Danas Arlauskas, asociacijos „Investors Forum“ valdybos pirmininkas Rolandas Valiūnas ir Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas Rimas Varkulevičius.

I. Šimonytės kandidatūrą į premjerus ketvirtadienį Seimui teikia prezidentas Gitanas Nausėda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių