Quantcast

Veiklą pradės Nacionalinis bendrųjų funkcijų centras

  • Teksto dydis:

Vyriausybė pradeda centralizuoti pavaldžių įstaigų bendrąsias funkcijas ir nusprendė įsteigti Nacionalinį bendrųjų funkcijų centrą, kuriame iš pradžių bus sutelkiamos buhalterinė apskaita ir personalo administravimas.

„Dėl bendrųjų funkcijų yra šiandien priimtas sprendimas. Kalbant apie bendrąsias funkcijas, tai pirmiausiai buhalterinės apskaitos funkcija. Paslaugų centras atsiras prie Finansų ministerijos ir tas darbas bus pradėtas nuo Vyriausybės kanceliarijos ir įstaigų prie Vyriausybės“, – žurnalistams po Vyriausybės posėdžio sakė premjeras Saulius Skvernelis.

Anot jo, Nacionalinis bendrųjų funkcijų centras turėtų pradėti veiklą kovo pradžioje, o pats funkcijų konsolidavimas vyks šiemet.

Nacionaliniame bendrųjų funkcijų centre nuo liepos pradžios turėtų veikti 142 biudžetinių įstaigų buhalterinė apskaita ir personalo administravimas. 

Vyriausybės kanceliarijos vyriausiasis projektų vadovas Antanas Matusa pranešime spaudai tvirtino, jog šiuo metu Lietuvoje tik labai nedidelė dalis valstybės įstaigų buhalterinę apskaitą ir personalo administravimą atlieka centralizuotai. Anot jo, Lietuvoje vienas buhalteris vidutiniškai atlyginimą skaičiuoja 100 darbuotojų, o Estijoje – 1200.

„Optimizavus procesus, nesidubliuos darbuotojų funkcijos, o iki 2020 metų sukūrus vieningas informacines sistemas ir centralizavus likusių 460 valstybės įstaigų buhalterinės apskaitos ir personalo administravimo funkcijas, bus galima kasmet sutaupyti apie 40 mln. eurų mokesčių mokėtojų lėšų“, – pranešime sakė A. Matusa.

Seimas 2017-ųjų pabaigoje priėmė įstatymą, leidžiantį Vyriausybei ir savivaldybėms steigti biudžetines įstaigas, kurios centralizuotai atliks dalį bendrųjų funkcijų. Funkcijoms optimizuoti žalią šviesą uždegančios pataisos įsigalios birželį.

Tarp jų gali būti ne tik buhalterinė apskaita ar personalo administravimas, bet ir, pavyzdžiui, dokumentų valdymas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių