Quantcast

Vandens ir nuotekų tvarkymo kaina Vilniaus butų gyventojams nuo rugpjūčio augs 10 proc.

  • Teksto dydis:

Didžiausios Lietuvoje vandentvarkos bendrovės „Vilniaus vandenys“ paslaugų kainos nuo rugpjūčio didės maždaug dešimtadaliu.

Gyvenantiems butuose, įmonės paslaugos nuo rugpjūčio kainuos 1,2 euro už kubinį metrą (be PVM) – 10,1 proc. daugiau nei dabar. Su PMV tarifas sieks 1,45 euro už kubinį metrą. Gyvenantieji individualiuose namuose už kubinį metrą mokės 1,18 euro be PVM, arba 1,43 euro su PVM – taip pat dešimtadaliu daugiau.

Įmonėms geriamojo vandens ir nuotekų tvarkymo paslaugų kaina didės 9,7 proc. iki 1,24 euro (be PVM) už kubinį metrą arba 1,50 euro (su PVM) už kubinį metrą.

Švenčionių rajono, Vilniaus miesto ir rajono savivaldybių taryboms per 30 dienų nenustačius „Vilniaus vandenų“ geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo paslaugų bazinių kainų, Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT) birželio 30 dieną kainas nustatė vienašališkai.

„Vilniaus vandenys“ yra septinta įmonė, kuriai šiemet VERT vienašališkai nustatė paslaugų kainas.

Pagal Geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo įstatymą savivaldybių tarybos per 30 dienų nuo VERT suderinimo privalo patvirtinti paslaugų kainas. To nepadarius, VERT gali kainas nustatyti vienašališkai.

Savivaldybių tarybos gali patvirtinti ir kitokias kainas nei suderino VERT, tačiau tokiu atveju turi būti nurodoma, kaip įmonei bus padengiamos būtinosios sąnaudos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių