Quantcast

Valstybės kontrolierius: vienas mokesčių pertvarkos prioritetų – lengvatų peržiūra

  • Teksto dydis:

Seimui pavasario sesijoje ketinant svarstyti kai kurių mokesčių pertvarką vienas iš jos prioritetų turėtų būti mokesčių lengvatų peržiūra, sekmadienį portale „Delfi“ publikuotame interviu teigė valstybės kontrolierius Mindaugas Macijauskas.

„Kai kuriais atvejais, norint paskatinti vienas ar kitas ūkio sritis, verslus, mokestines lengvatas galima turėti, bet reikia turėti aiškų tikslą. O nematydami aiškių tikslų ir nevertinant, kad tikslas buvo pasiektas, mokestinės lengvatos išeina nepagrįstos ir nepakankamai valdomos“, – interviu portalui sakė M. Macijauskas.

„Viso paketo, kuris susijęs su mokesčių lengvatomis, peržiūrėjimas, būtų vienas iš prioritetų“, – teigė jis.

Pasak valstybės kontrolieriaus, mokestinės lengvatos „yra tam tikra į valstybės biudžetą nesumokėta mokesčių dalis“.

„Turime seniai neišspręstą klausimą dėl tam tikrų lengvatų, kurios yra taikomos atskiruose sektoriuose“, – sakė M. Macijauskas.

Jo teigimu, pastaraisiais metais didinant biudžeto lėšas bei neradus papildomų pajamų šaltinių, taip pat reikia galvoti apie mokestinės bazės išplėtimą ir peržiūrą.

Finansų ministerija pernai lapkritį pateikė naują nekilnojamo turto (NT) mokesčio modelį, kuris Seimą turėtų pasiekti pavasario sesijoje. Finansų ministrė Gintarė Skaistė tuomet teigė, jog šis modelis buvo vienas iš laiku neatliktų įsipareigojimų teikiant Komisijai pirmąjį prašymą dėl subsidijos iš RRF.

Sausio pabaigoje interviu BNS finansų ministrė teigė, jog Aplinkos ministerija yra parengusi aplinkosauginių tikslų siekiantį Akcizų įstatymo projektą, kuriuo būtų įtvirtinti europinę praktiką ir kryptis atitinkantys žaliojo kurso mokestiniai pakeitimai.

Be šių projektų, Seimui pavasarį taip pat žadama pateikti kai kurias mokesčių įstatymo pataisas, siūlant panaikinti dalį lengvatų, suvienodinti gyventojų pajamų mokestį, kad šis labiau priklausytų nuo gaunamų pajamų, o ne veiklos rūšies.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Idomu

Idomu portretas
Kaip bus su majausko pautų prastumta lengvata kabakams ir viešbučiams

esu girdejes

esu girdejes  portretas
kad vienas seimo narys sake kad lietuvoje yra apie 40 tukstanciu ivariu lengvatu. jei tai tiesa...tai cia ne laisvos rinkos, ekonomikos salis, o socializmas-komunizmas? nuo visokiu pelno, gpm, pvm iki tarsos, pensininkams, nepasiturintiems, verslams EKO ir pan...tai jei bent puse ju nebutu, ir dar kokia 10proc biurokratu sumazinti, manau butu lesu perteklius biudzete.

Ką gi

Ką gi portretas
Sovietiniais laikais buvome apiplėšinėjami- laukdavome valdiško buto 10 ir daugiau metų, bet tada jį gaudavome "veltui". Po nepriklausomybės atkūrimo tuos butus nupirkome iš jau nepriklausomos Lietuvos valdžios (dažniausiai už sovietinių laikų santaupas), o dabar ruošiamasi juos apmokestinti kaip NT, t. y. dar kartą mokėsime mokestį už sovietmečiais gautus atlyginimus, "Nuostabus" sprendimas.....
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių