Quantcast

Valstybės kontrolierius siūlo valdžiai nustatyti skolos ir rezervų dydį

Vyriausybė ir Seimas turėtų nustatyti, kiek šalis galėtų įsiskolinti ir kokius rezervus sukaupti, sako valstybės kontrolierius. Pasak Mindaugo Macijausko, šalies rezervai galėtų siekti 3-6 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP), o valstybės skola neturėtų viršyti 40 proc. BVP.

„Fiskaliniam tvarumui išlaikyti valstybė turėtų apsispręsti, kokio dydžio valstybės skola būtų priimtina ir suvaldoma ir kokio dydžio valstybė turėtų būti sukaupusi rezervus, kad įvykus tam tikroms krizėms, sugebėtų tinkamai į jas sureaguoti“, – pirmadienį Seimo Audito komitete, svarstant kitų metų valstybės biudžeto projektą, teigė Mindaugas Macijauskas.  

Jis apgailestavo, kad Vyriausybė šiemet netikslino biudžeto, nors išlaidos dėl koronaviruso krizės pasekmių didėjo, o įplaukos gerokai atsilieka nuo plano.

Pasak jo, valdžia turėtų atsižvelgti į Valstybės kontrolės ankstesnį siūlymą ir apsispręsti, kiek daugiausiai gali išleisti Vyriausybė netikslinant biudžeto Seime.

„Kadangi tokio įstatymo nėra, mūsų siūlymas dėl skaidrumo buvo įtraukti visas išlaidas, kurias daro Vyriausybė ir tikslinti biudžetą“, – teigė M. Macijauskas.

Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas ne kartą yra sakęs, kad valstybės finansinė parama nukentėjusiam verslui ir gyventojams turi būti perkelta į biudžetą. Prezidento vyriausiasis patarėjas Simonas Krėpšta taip pat yra pareiškęs, kad šių metų biudžetas turėjo būti tikslinamas.

Audito komitetas, apsvarstęs 2021 metų valstybės biudžeto, „Sodros“, Pensijų anuitetų ir Privalomojo sveikatos draudimo fondų biudžetus, nutarė grąžinti juos Vyriausybei tobulinti.   



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tadas Blinda

Tadas Blinda portretas
It's really hard for young population to live in Lithuania..no jobs..no good salary..no place to live.. Government just robbed all of you guys.. living in fashioned ways...and very soon start to pay back all borrowed money ..and those money will paying ours grandkids..who living right now on low stage of life..for those scunks from our Government..by the way..Just worse life in Lithuania.. keep out..of those lands

Anonimas

Anonimas portretas
kol skolina,- reikia Valstybei skolintis ir padėti nepasiturintiesiems... nes tuoj visame pasaulyje kils skolų krizė, o mes liksime su nosimi uodegoje... juk tinginiai pietiečiai skolose paskendę ir nieko nedirba... o lietuviai dirba išsijuosę Lietuvoje ir emigravę... taip kad skolintis būtina,- reikia didinti pinigų masę šalyje ir vytie ES vidurkį, kol dar nevėlu...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių