Quantcast

Valstybės kontrolė: dėl mokesčių lengvatų biudžetas netenka 5 proc. BVP

Dėl keturių pagrindinių mokesčių lengvatų valstybės biudžetas netenka maždaug 5 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP), sako Valstybės kontrolės (VK) atstovė.

„Dėl taikomų lengvatų keturiems pagrindiniams mokesčiams (gyventojų pajamų, pelno, pridėtinės vertės mokesčių ir akcizų – BNS) 2015 metais valstybės pajamos buvo mažesnės 2,6 proc. BVP, o pernai – jau siekė dvigubai daugiau“, – penktadienį Europos reikalų komitete teigė VK Biudžeto stebėsenos departamento vadovė Jurga Rukšėnaitė. 

„Valstybės biudžetas netenka 5 proc. BVP. Tai yra dideli skaičiai“, – pridūrė ji.

Finansų viceministras Mindaugas Liutvinskas sako, kad „lengvata lengvatai nelygu“. Pasak jo, valstybės politika dėl mokesčių lengvatų vykdoma sąmoningai.

„Valstybės kontrolės minėti 5 proc. yra didelis skaičius, bet ne visos lengvatos iškreipiančios, kai kas sąmoningai vykdoma – tokia valstybės politika – gilinant net lengvatos apimtį žiūrint į ateitį“, – komitete sakė viceministras.

„Didžiausia ir brangiausia lengvata yra neapmokestinamas pajamų dydis (NPD), bet mes visi universaliai sutariame, kad tai gera lengvata. Mes plečiame apimtį – Vyriausybė pasiūlė kelią. Tai reikia apsibrėžti, kas yra tos lengvatos, kurios netinkamos“, – teigė M. Liutvinskas.

2021 metais valdžios pajamos iš mokesčių sudarė 32,2 proc. BVP, o ES vidurkis – 41,4 procento.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Apskaitininkas

Apskaitininkas portretas
Apmokestinkite ministres ir visus savivaldybiu tarybu narius, kurie nepagrindzia savo islaidu. Is karto biudzetas pasipildis.

Nauda didžiausia yra išsigimėlių vaikų veisimas

Nauda didžiausia yra išsigimėlių vaikų veisimas portretas
Ir patologiškai defektyvių vaikų planingai daugiausia turi medikai, prokurorai, kiti jurisdikcijos atstovai, politikai, verslininkai visų rangų ir sričių, menininkai, dauguma profesorių, mokslų daktarų, akademikų sveiką vaiką tėra matę paveikslėlyje ar pro automobilio langą, kai važiavo į kaimą Latvijoje ir žiūrėdami į mėlynakius vaikus gražiais šviesiais plaukais varvino seiles galvodami kodėl jų nabagai vaikai dvokia kaip gyvuliai ir jų akys išmatų spalvos, o plaukai tamsūs ir primena gyvulių šerius, o kūnai tokie degektyvūs ir negražūs, kad jokie dizainerių triukai nebepadeda. Tai situacija tokia. Nuo mokesčių atleidžiami išsigimusiųjų tėvai, mamos, globėjai. Galima turėt didelį ar mažą verslą, pareigas solidžias ir greta jų individualų verslą tarkim meno srityje, pedagogikos sferoje, ir nemokėti jokio mokesčio iš viso. Ir skaičiuokite. Kokiu greičiu daugėja vaikų su defektais ir kokiu greičiu daugėja vaikų narkomanų. Narkomanai nesunkiai apuforminami kaip neįgalūs. Ir...bingo!

jo

jo portretas
na ir kas, kad netenka? vistiek tas biudzetas yra juoda skyle be jokios naudos lietuviui
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių