Quantcast

Valandos darbo sąnaudos per metus padidėjo 14 proc.

  • Teksto dydis:

Vienos valandos darbo sąnaudos pramonės, statybos ir paslaugų įmonėse trečiąjį šių metų ketvirtį, palyginti su tuo pačiu metu pernai, padidėjo 14 proc., iš jų verslo įmonėse – 15 proc. (pašalinus darbo dienų skaičiaus įtaką).

Sąnaudos labiausiai augo apgyvendinimo ir maitinimo (28,1 proc.), nekilnojamojo turto (22,8 proc.) bei administracinėse ir aptarnavimo (19,2 proc.) įmonėse, trečiadienį pranešė Statistikos departamentas.

Per ketvirtį – trečiąjį ketvirtį, palyginti su antruoju – valandos darbo sąnaudos padidėjo 3,5 proc., iš jų verslo įmonėse – 3,9 proc.: meninės, pramoginės ir poilsio (7,2 proc.) bei apgyvendinimo ir maitinimo (7 proc.). Labiausiai jos mažėjo sveikatos ir socialinėse (1,3 proc.) įmonėse.

Pokyčiams per metus įtakos turėjo nuo šių metų sausio padidinta minimali alga, sumažėjusios valstybės subsidijos darbo užmokesčiui, didesnės nereguliarios premijos, priedai ir piniginės bei natūrinės išmokos, didesnės išeitinės išmokos ir kompensacijos už nepanaudotas atostogas, dirbtų valandų skaičiaus pasikeitimai bei kitos priežastys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių