Quantcast

Vėl rekordiniai butų pardavimai: NT rinka kol kas nerodo pavojaus ženklų?

Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas Eltai teigė, kad situacija Lietuvos nekilnojamojo turto (NT) rinkoje kol kas nerodo pavojaus ženklų.

„Nekilnojamojo turto rinka stebima. Kol kas nematome, kad būtų kažkokie ekstremalūs reiškiniai, kuriuos reikėtų neįprastai taisyti“, – Eltai sakė V. Vasiliauskas.

Anot Lietuvos banko valdybos pirmininko, situacija NT rinkoje yra nuolat stebima ir, prireikus, būtų įvedamos papildomos apsaugos priemonės.

„Diskusija dėl papildomų „buferių“ bankams vyksta nuolat. Mes kiekvieną ketvirtį diskutuojame. Jeigu mūsų nuotrauka rodys, kad reikia įvedinėti papildomus vienokios ar kitokios formos „buferius“, mes tą darysime“, – Eltai teigė V. Vasiliauskas.

Nekilnojamojo turto rinka stebima. Kol kas nematome, kad būtų kažkokie ekstremalūs reiškiniai, kuriuos reikėtų neįprastai taisyti.

Kaip ELTA jau rašė, ketvirtadienį Europos Centrinio Banko (ECB) posėdyje Vilniuje nuspręsta, kad pagrindinių refinansavimo operacijų palūkanų norma ir toliau išliks 0,00 proc., kuri neturėtų keistis iki 2020 m. pirmojo pusmečio pabaigos, sakė ECB vadovas Mario Draghis. Tai reiškia, kad paskolos brangti neturėtų.

Pasak „Ober-Haus“ Rinkos tyrimų vadovo Baltijos šalims Raimondo Reginio, bent jau šalies didmiesčiuose būsto rinkos aktyvumas ir toliau išlieka pastarojo dešimtmečio aukštumose. Oficialūs duomenys rodo, kad per šių metų pirmus penkis mėnesius, palyginti su tuo pačiu 2018 m. laikotarpiu, visuose šalies didmiesčiuose fiksuojamas augantis įsigytų butų kiekis.

Jo teigimu, Klaipėdoje ir Panevėžyje šių metų penkių mėnesių rezultatas nusileido tik 2014 m. užfiksuotoms butų pardavimo apimtims, o Vilniuje, Kaune ir Šiauliuose šių metų pradžios bendras rezultatas yra geriausias per pastarąjį dešimtmetį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių