Quantcast

V. Ušackas: santykiai su Kinija pasireiškia didelėmis rinkos galimybėmis

Buvęs užsienio reikalų ministras Vygaudas Ušackas sako, kad santykiai su Kinija pasireiškia ne vien politiniais skirtumais, bet ir didelėmis rinkos galimybėmis.

„Aš norėčiau palinkėti grėsmių įvertinimo autoriams, kad ataskaita apie saugumo situaciją būtų vertinama ne vien iš grėsmių, bet ir galimybių prizmės. Santykiai tiek su Kinija, tiek su kitomis šalimis pasireiškia ne vien politiniais skirtumais, ne vien nesilaikymu žmogaus teisių, ne tik galimais technologiniais tam tikrais iššūkiais, bet taip pat rinkos galimybe“, – „Žinių radijo“ laidoje sakė V. Ušackas.

Pasak jo, Lietuvai svarbu įsivardyti savo nacionalinius interesus Kinijos atžvilgiu, ypač turint omenyje jos didžiulę vartotojų rinką.

„Mes, kaip JAV sąjungininkai, esame linkę padėti Amerikai, ginant jos interesus, ir tas spaudimas, kuris daromas tiesiogiai Kinijai, dar dažniau – netiesiogiai, per didesnius ar mažesnius aktorius kaip Lietuva, turi šiokį tokį poveikį. Bet vėl aš čia stabtelčiau ir norėčiau palinkėti, kad įsivardytume mūsų nacionalinius interesus Kinijos atžvilgiu. Jie turėtų būti persmelkti ne tik grėsmių ir iššūkių vertinimais, bet ir taip pat tomis unikaliomis galimybėmis, kurias atneša daugiau nei pusantro milijardo vartotojų rinka“, – tikino jis.

Kaip ELTA jau rašė, Kinijos užsienio reikalų ministras Wang Yi pareiškė, kad šalis teikia pirmenybę savo santykiams su Europa. Jis pabrėžė Pekino bandymus sumažinti priklausomybę nuo Jungtinių Valstijų po daugiau nei metus trukusio prekybos karo, rašo naujienų agentūra „Reuters“.

Kalbėdamas analitiniame centre Briuselyje, Wang Yi patikino, kad Kinija nėra ekonominė ES konkurentė ir neturėtų būti tokia laikoma.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alis...

Alis... portretas
politikavimas labai trukdo verslo santykiams...

Vero

Vero portretas
Labai teisingai Ušackas kalba. Reikia ne vie Kinijos politiką matyti, galu gale ji mums uz sienis nepristaciusi raketu su atomibiu uztaisu. O chuliganiskai besielgiancius Kinijos piliecius reikia bausti pagal Lietuvis istatymus. Dar kartą apgailejau, kad ne Ušackas musu prezidentas. Labai daug netekome, išsirinke bankieriu. Noreciau, zinoma, tiketis, kad tai nebuvo blogiausias variantas, matant dabar kokius fintus krečia a la premjeras. Matyt mentai kaip ir kagebistai visam gyvenimui
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių