Quantcast

V. Sinkevičius ragina Lietuvą didinti aplinkosaugos mokesčius, mažinti darbo apmokestinimą

  • Teksto dydis:

Eurokomisaras Virginijus Sinkevičius ketvirtadienį paragino Lietuvą didinti aplinkosaugos mokesčius, tačiau tuo pačiu mažinti darbo jėgos apmokestinimą.

Taip jis kalbėjo Europos Komisijai (EK) pristačius naująją aplinkosaugos nuostatų įgyvendinimo apžvalgą.

Lietuvos deleguoto eurokomisaro teigimu, aplinkosaugos mokesčiai šalyje, lyginant su šalies bendruoju vidaus produktu (BVP), yra vieni mažiausių Bendrijoje.

„Darbo jėgos apmokestinimo perkėlimas į aplinkosaugą yra vienas pagrindinių iššūkių, kuriuos Lietuva turėtų spęsti siekiant gerinti aplinkos būklę. Kitaip tariant, valstybės biudžetas turėtų būti pildomas teršėjų sumokamais mokesčiais, o išskaitymai iš dirbančių šalies gyventojų kišenės turėtų mažėti“, – komentare raštu BNS teigė V. Sinkevičius.

Ketvirtadienį pristatytoje apžvalgoje teigiamai įvertinta pastarojo dešimtmečio Lietuvos pažanga atliekų tvarkymo srityje.

2020 metais pasiekusi 45,1 proc. komunalinių atliekų perdirbimo lygį, Lietuva priartėjo prie ES 50 proc. perdirbimo tikslo. Be to, per pastarąjį dešimtmetį Lietuva tris kartus sumažino sąvartynų kiekį – iki 22 proc. 2019 metais (ES vidurkis – 24 proc.).

Vis dėlto Komisija pabrėžia, kad antrinių žaliavų naudojimas tebėra iššūkis.

„Lietuva privalo imtis aktyvesnių veiksmų dėl pakartotinio medžiagų naudojimo, kuris siekia tik 4,4 proc. Tai beveik tris kartus mažiau nei sąjungos vidurkis, kuris siekia 12,8 procento. Tai reiškia, kad ištekliai, kuriuos būtų galima iš naujo panaudoti gamyboje, tiesiog išimami iš ekonomikos, nors tai galėtų padėti sumažinti gamybos kaštus“, – teigė eurokomisaras.

Kalbant apie pagrindinius iššūkius, teigiama, kad biologinės įvairovės apsaugai Lietuvoje reikia daugiau pastangų ir investicijų, nes dviejų trečdalių ES saugomų buveinių išsaugojimo būklė nepalanki dėl miškininkystės, žemės ūkio ir invazinių svetimų rūšių daromo spaudimo.

Be to, Lietuva raginama užbaigti „Natura 2000“ paskyrimo procesą ir nustatyti aiškiai apibrėžtus konkrečioms vietovėms būdingus išsaugojimo tikslus ir priemones visoms teritorijoms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Astronomas Romualdas Zubinas E.p. rzubinas@gmail.com

Astronomas    Romualdas  Zubinas  E.p. rzubinas@gmail.com portretas
PASAULIUI JAU ŽINOMA, KAD LENKŲ KILMIES MOKSLININKAS - MYKALOJUS KOPERNIKAS, PRIEŠ 500 METŲ, ATRADO PIRMĄJĮ IR ANTRĄJĮ ŽEMĖS AŠIES FIZINIUS JUDĖJIMO DĖSNIUS! LIETUVOS INŽINIERIUS, ROMUALDAS ZUBINAS, PRIEŠ 10 metų ATRADO TREČIĄJĮ BEI KETVIRTĄJĮ ŽEMĖS AŠIES FIZINIUS JUDĖJIMUS? ŽEMIAU ( ANONIMU) ĮVARDINTAS STRAIPSNIS YRA ROMUALDO ZUBINO STRAIPSNIS!!! ŠIS STRAIPSNIS BUVO ir YRA DEDIKUOTAS GERBIAMAM V. SINKEVIČIUI ! PAPILDISIU TIKTAII TAI, KAD SENIAUSIOS ŽEMĖJE LIETUVIŲ KALBOS DĖKA ESU ATRADĘS JAU IR PENKTĄJĮ BEI ŠEŠTĄJĮ, SENTYNTAJĮ BEI AŠTUNTĄJĮ ir LEVYNTĄJĮ BEI DEŠIMTĄJĮ ŽEMĖS AŠIES FIZINIUS JUDĖJIMUS! IR VISA TAI SENIAUSIOS ŽEMĖJE LIETUVIŲ KALBOS DĖKA!!!1

Astronomas hidrologas 41-jų tremtinys Romualdas Zubinas

Astronomas hidrologas  41-jų  tremtinys  Romualdas  Zubinas  portretas
ROMUALDAS ZUBINAS KAIP ŽINOTE, KOPERNIKAS ATRADO PIRMĄJĮ IR ANTRĄJĮ ŽEMĖS AŠIES FIZINIUS JUDĖJIMO DĖSNIUS, aš - ROMUALDAS ZUBINAS, - esu atradęs - TREČIĄJĮ bei KETVIRTĄJĮ - PENKTĄJĮ - ir ŠEŠTĄJĮ, - SEPTYNTĄJĮ ir AŠTŪNTĄJĮ, bei DEVYNTĄJĮ IR DEŠIMTĄJĮ ŽEMĖS AŠIES FIZINIUS JUDĖJIMUS, kuriuos VADINAMASIS ANONIMAS ŽEMIAU ir PASKELBĖ!

Anonimas

Anonimas portretas
Gerbiamas Virginijau Sinkevičiau! Indų Kultūroje yra labai gerbiamas DIEVAS PRADŽIAPATIS! Mahatma Gandis Antanui Poškai, kadaise buvo pranešęs, kad LIETUVIŲ KALBA YRA SENESNĖ UŽ SANSKRITĄ! O tai reiškia, kad LIETUVIŲ ir INDŲ kultūros yra giminingos! BEJA, INDŲ DIEVAS PRADŽIAPATIS (PATI PRADŽIA) LEIDO PAŽINTI NE TIKTAI TREČIĄJĮ BEI KETVIRTĄJĮ ŽEMĖS AŠIES FIZINIUS JUDĖJIMUS, BET - TREČIĄJĮ bei KETVIRTĄJĮ, PENKTĄJĮ ir ŠEŠTĄJĮ, SEPTYNTĄJĮ ir AŠTŪNTĄJĮ, ir net DEVYNTĄJĮ ir DEŠIMTĄJĮ! GALIAUSIAI YRA PAŽINTA IR tai - KAD ŠIAME TŪKSTANTMETYJA, NUO ŠIAURINIŲ KALNŲ LEDYNŲ BEI SNIEGYNŲ IŠTIRPS VISI SNIEGYNAI IR LEDYNAI. REZULTATE, VANDENS LYGIS ŽEMĖJE PAKILS PER 20 METRŲ! LAIKAS TAI PAŽINTI NE TIKTAI PROFESORIAMS bet ir VALSTYVIŲ VADOVAMS!!!!!
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių