Quantcast

V. Sinkevičius: nauja Vyriausybė turės galimybę sukurti ateities Lietuvos viziją ir lėšų pradžiai

Už aplinką, vandenynus ir žuvininkystę atsakingas eurokomisaras Virginijus Sinkevičius sako, kad naujoji Vyriausybė turės galimybę ne tik sukurti ateities Lietuvos viziją, bet ir „pakankamai lėšų stipriai pradžiai.“

„Manau, kad būsimoji Vyriausybė turės unikalią galimybę ne tik sukurti ateities Lietuvos viziją, tačiau turės tam ir pakankamai lėšų bent jau stipriai pradžiai pastatyti tuos pamatus. Manau, kad Vyriausybės programa turi turėti aiškią sąsają su planais, kurie bus pateikti Europos Komisijai (EK)“, – LRT radijui pirmadienį sakė V. Sinkevičius.

„Labai svarbu, kad ta vizija nebūtų atskirų ministerijų vieni ar kiti projekčiukai, kaip dažnu atveju būna. Turi būti vizija, kur valstybė turi atsidurti po 10 metų, nes 4 metai duotų tam tikrą pagrindą, tuomet ta kryptimi galėtume judėti, prioritetines sritis finansuoti“, – pridūrė eurokomisaras.

Jis nurodė, kad EK kalba apie dvi prioritetines kryptis – žaliąjį kursą ir skaitmenizaciją.

„(...) Akivaizdu, kad mums gali tekti vienu metu spręsti problemas, susijusias su klimato kaita, ir kartu kurti darbo vietas, pradedant namų renovacija, kuri bus ypač (svarbi – ELTA) mažinant oro taršą. Prireiks investicijų į transporto sektorių, kuris šiandien yra atsakingas už 40 proc. šalies išmetamo anglies dvideginio. Aišku, nepamiršti ir skaitmenizacijos“, – sakė V. Sinkevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dieve ,dieve su kiekvienu naujai atejusiu

dieve  ,dieve su kiekvienu naujai  atejusiu portretas
liberastiniu pridurku prasideda naujos vizijos, ,reinkarnacijos , lyciu keitimai, vaiku tratinimo ir ispardavimo nauji kriterijai , svietimo ir mokslo renovacijos ---viskas baigiasi milijardiniu sumu isvogimu tautos visisku nuskurdinimu , milziniska emigracija, svetimtauciu yvezimu ,tautos iskrypimu ir degradacija ...... na taip jau buvo ir ne karta per tuos lietuvos 30 mety naikinimo vaju....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių