Quantcast

V. Šapoka: pasiūlymo dėl nuomos mokesčių kompensacijos dar neturime

Finansų ministras Vilius Šapoka sako, kad pasiūlymo dėl nuomos mokesčio kompensacijos iš Ekonomikos ir inovacijų ministerijos dar nėra gauta.

„Dėl konkrečių priemonių taip pat dar reikės apsispręsti. Šiuo metu pasiūlymo dėl nuomos kompensacijų iš Ekonomikos ir inovacijų ministerijos neturime. Bet manau, kad svarstysime ne tik tas priemones, kurios buvo taikytos pirmo karantino metu, bet galbūt svarstysime ir naujų priemonių atsiradimą“, – žurnalistams teigė V. Šapoka.

Anot ministro, pagalbos verslui priemonės bus taikomos tokios pačios, kaip ir pavasarį.

„Bus taikomos iš esmės tokios pačios priemonės, kokios buvo taikomos pavasarį. Bet bus taikomos ne horizontaliai praktiškai visiems, o bus taikomos toms įmonėms, kurias tiesiogiai paveikė Vyriausybės priimti sprendimai dėl apribojimų, susijusių su karantinu. Yra numatyti kriterijai“, – sakė V. Šapoka.

Nuo pavasario verslas gali kreiptis dėl dalinės 50 proc. nuomos mokesčio kompensacijos su sąlyga, kad nekilnojamojo turto valdytojas suteiktų bent 30 proc. nuolaidą. Tokiu atveju nuomininkui tenka padengti 20 proc. nuomos mokesčio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių