Quantcast

V. Šapoka: aš pasitikiu Lietuvos banku kaip institucija

Finansų ministras Vilius Šapoka sako pasitikintis Lietuvos banku (LB) kaip institucija, tačiau susilaiko nuo komentarų apie Centrinio banko ir Seimo Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) bendradarbiavimą.

„Aš pasitikiu Lietuvos banku kaip institucija, o šitame tyrimo kontekste dėl bendradarbiavimo tarp Seimo BFK ir Lietuvos banko susilaikysiu nuo komentarų, nes tame tyrime aš nedalyvauju“, – Eltai sakė V. Šapoka.

ELTA primena, kad Seimas praeitą savaitę nepritarė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininko Ramūno Karbauskio teikiamai rezoliucijai dėl nepasitikėjimo LB valdybos pirmininku Vitu Vasiliausku.

Už rezoliuciją antradienį balsavo 47 Seimo nariai, prieš buvo 51, susilaikė 1 parlamentaras.

Rezoliucijoje buvo teigiama, kad V. Vasiliauskas diskreditavo centrinį banką ir vengė bendradarbiauti su parlamentinį tyrimą atliekančiu BFK, veikiančiu laikinosios komisijos teisėmis, ir galimai sąmoningai neteikė BFK visos LB turimos informacijos apie VILIBOR indekso pokyčių krizės laikotarpiu priežastis bei aplinkybes ir šių pokyčių įtaką gyventojų palūkanų išlaidoms, taip apsunkindamas BFK vykdomą tyrimą bei BFK pristatydamas iškreiptą ir tikrovės neatitinkantį vaizdą apie 2009-2010 metų krizę Lietuvoje.

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis yra sakęs, kad nepasitiki V. Vasiliausku.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Drauge 'makles' sukant reikia savo chebrantais pasitikėt.

o

o portretas
kam tos tuscios kalbos juk kokiam vezime vaziuoji tokia dainele dainuoji juk tai eurosojuzmafija ne daugiau.......

pfffffffff

pfffffffff portretas
Noreciau savo santaupas patiketi Lietuvos bankui, bet tokio nera. Yra Vasiliausko kontora kuri save pasivadino banku, bet visas jo kolektyvas sutartinai uzsiimineja arba onanizmu arba masturbacija. Jeigu Vilius Šapoka to nezino, tai tegul issiplauna galva.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių