Quantcast

V. Šapoka: daliai dirbančiųjų mažinti pajamų ribą „Sodros“ įmokoms – klaida

Finansų ministras nepritaria „valstiečių“ siūlymui sumažinti pajamų, nuo kurių turėtų būti skaičiuojamos „Sodros“ įmokos individualių įmonių savininkams, mažųjų ir ūkinių bendrijų nariams, ribą.

Vilius Šapoka sako, kad toks Seimo sprendimas būtų klaida.

„Esu kategoriškai prieš, tai būtų klaida“, – pirmadienį spaudos konferencijoje Seime teigė ministras.

Seime nesutariama, nuo kokios pajamų dalies turėtų būti skaičiuojamos „Sodros“ įmokos minėtai gyventojų grupei. 

Biudžeto ir finansų komitetas (BFK), kurio daugumą sudaro valdantieji, siūlo, kad šios įmokos visiems būtų apskaičiuojamos nuo 60 proc. pajamų, tuo metu Socialinių reikalų ir darbo komitetas (SRDK) ūkininkams ir individualia veikla besiverčiantiems žmonėms siūlo palikti 90 proc. ribą. 

Dabar individualių įmonių savininkams, mažųjų ir ūkinių bendrijų nariams „Sodros“ įmokos skaičiuojamos nuo pusės pajamų, tuo metu ūkininkams, jų partneriams bei individualia veikla besiverčiantiems asmenims – nuo 90 proc. pajamų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Buhalterija

Buhalterija portretas
Jau nebezino kaip besmaugti zmones... Jau is ligonio pasalpos eme atskaiciuoti med. draudima, isskaiciuoti pajamu mokesti, beliko 60% nuo uzdarbio, ismokos suma minusuoja, paskui pliusuoja... Greit ateis diena, kai ne "Sodra" mokes, o mes mokesim... Pilna betvarke.

pagaliau

pagaliau portretas
leiskit individualiems tvarkytis savarankiskai, tas noras viska reguliuoti. uzteks ir nuo 60 proc pajamu. O pencijoms uzsidirbsime ir privaciai investuojant.

che

che portretas
vis mokescius kele,o tiems kurie su verslo liudijimais dirba juk ne visad gauna uzsakymu,bet vistiek turi moket mokescius kas menesi,gavai ar negavai pajamu...reikia baigt ta mokestini balagana! juk prikurta marmalyne su tais mokejimais...turetu but viena saskaita i kuria sumokami mokesciai,o valstybe lai pati paskirsto tuos surinktus mokescius,juk ten tu darbuotoju galybe tupi...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių