Quantcast

V. Mitalas: kol kas nematau racijos drausti verslo ryšius su Rusija

Seimo Laisvės frakcijos seniūnas Vytautas Mitalas tvirtina, kad šiuo metu dar neturi tvirtos nuomonės dėl iniciatyvos įstatymiškai drausti verslo ryšius su teroristine valstybe paskelbta Rusija. Pasak jo, kol kas nėra aišku, ar toks įstatymas kažką spręstų.

„Klausimas, koks būtų konkretus mechanizmas tą dalyką įgyvendinti. Man atrodo, kad čia nėra tiek problemų likę, galvojant apie šią sferą, nes tas judėjimas vyksta, net ir girdėjau pastarosiomis dienomis, kad Matijošaitis su savo „Vičiūnais“ išeina iš Rusijos, galėjo greičiau parodyti lyderystę, bet parodė, kada parodė“, – trečiadienį „Žinių radijui“ teigė V. Mitalas.

Seimo vicepirmininkas aiškina, kad pradžioje reiktų įvertinti, kokios yra verslo ryšių su Rusija apimtys. Anot jo, verslo santykiai jau dabar gali būti pakankamai nedidelių apimčių ir toliau tik mažės.

Nežinau, reiktų pažiūrėti, gal jeigu kolegos mato kažkokią raciją, galima pasigilinti, aš jos kol kas lengvai samprotaudamas nesu pamatęs.

„Nežinau, reiktų pažiūrėti, gal jeigu kolegos mato kažkokią raciją, galima pasigilinti, aš jos kol kas lengvai samprotaudamas nesu pamatęs“, – sakė politikas.

ELTA primena, kad Liberalų sąjūdžio frakcijos Seime narys Raimundas Lopata siūlo įstatymiškai uždrausti verslo ryšius su teroristine valstybe paskelbta Rusija. Artimiausiu metu šią iniciatyvą ketinama svarstyti Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitete (NSGK).

Siūlymo autorius R. Lopata atkreipia dėmesį, kad Lietuva iki šiol dar neturi teisinio mechanizmo, apibrėžiančio ūkio subjektų, fizinių, privačių asmenų santykius su, pavyzdžiui, teroristinėmis organizacijomis ir t.t. Todėl, politikas akcentuoja, kad jo siūlymu bandoma įnešti aiškumo.

Siūlymo iniciatorius atkreipia dėmesį, kad Seimui pritarus įstatymui verslui būtų duodamas trijų mėnesių laikotarpis nutraukti bet kokius ryšius su Rusija.

Opozicija tokią iniciatyvą vertina kritiškai. Opozicijai priklausantys parlamentarai mano, kad verslo ryšių su Rusija nereikėtų reguliuoti, nes tai turėtų būti pačių verslininkų reputacijos atsakomybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

leftistinis

leftistinis portretas
kosmonautas.

yyyy

yyyy portretas
Jei rusija paskelbta teroristine valstybe, tai kodėl iš viso kyla klausimas? Gal V. Mitalas nori pats būti paskelbtas teroristų rėmėju? Ir iš viso negaliu pakęsti visų demagogų, ne tik Lietuvos, bet ir ES vadovų, žaidžiančių dvigubus žaidimus - esą taiko sankcijas, bes jas su kaupu kompensuoja pirkdami ruskių prekes - energetinius išteklius ir kita, leisdami per Lietuvą gabenti į Karaliaučių gal būt kovotojus, apsimetusius civiliais keleiviais, strategines medžiagas ir įrangą ginklų gamybos gamyklų statybai ir kt. nekontroliuojamus krovinius. O didžiavimasis terminalais yra vaikiškumas, lyginant su nematymu į priekį daugiau nei kelios dienos - reikia būti visišku asilu, kad nesuprastum kokiu tikslu sutelktos pajėgos prie sienų. Didžiuojamasi žvalgybos gebėjimais, bet realiai tai nedaug skiriasi nuo "aiškiaregės" iš serialo per Lryto TV. Ir kelintą kartą kartoju - nematau ES, tik bobučių turgelį, buvimas kuriame nieko negarantuoja. Tfu, tfu, tfu

Taikliai

Taikliai portretas
pasakyta .Destruktyvi šutvė.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių