Quantcast

V. Janulevičius: iš naujos valdžios laukiame ilgalaikio ekonomikos skatinimo

Centro dešinės partijų pergalė Seimo rinkimuose rodo, kad Lietuva subrendo turėti žmogaus laisvėmis ir laisvos rinkos principais pagrįstą valstybę, tačiau naujos Vyriausybės laukia sunkus buvusių valdančiųjų palikimas ir antros pandemijos bangos iššūkiai, sako Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) vadovas.

„Rinkimai baigėsi ir norisi tikėtis, kad centro dešiniosioms partijoms pavyks maksimaliai greitai sudaryti stabilią koaliciją. Faktas, jog rinkėjai parodė, kad subrendo turėti kitokią valstybę, kuriai svarbiau ne griežti nurodymai, o pagarba žmogui, jo laisvėms ir laisvos rinkos principams. Antrame ture balsavusiųjų skaičius net ir esant pandeminei situacijai viršijo buvusį 2016 metais, tai rodo, kad žmonės nori pokyčių“, – BNS sakė Vidmantas Janulevičius.

Jis pabrėžė, kad naujos Vyriausybės laukia sunkus palikimas ir labai daug naujų iššūkių.

„Tai visų pirma pandemijos suvaldymas ir naujo biudžeto tvirtinimas, tada švietimo reforma, apie kurią kalbėjo tiek liberalai, tiek konservatoriai, regionų politikos išgryninimas, persiorientavimas į skaitmeninę ir žalią ekonomiką. Taip pat reikia įvertinti skolas, jau turimas ir kokias turėsime ateityje, nes pandemija tik įsibėgėja ir jos antroji banga gali būti sunkesnė nei buvo pavasarį“, – teigė LPK vadovas.

Pasak jo, esant tokiam neapibrėžtumui, labai sunku prognozuoti, kaip kitais metais bus surenkamos biudžeto pajamos, o Europos Sąjunga (ES) taip pat ilgai neignoruos aplaidaus pinigų dalinimo ir skatinimo.

„Faktas, kad bus norima labai konkrečių, tvirtų ir ilgalaikių ekonomikos skatinimo priemonių. Tik skolintais pinigais gerovės valstybės nepastatysime, pats verslas turės dirbti ir uždirbti. Reikės investuoti į ilgalaikius sprendimus, kurie susiję su verslo plėtra ir atlaisvinimu. Kuo daugiau verslas sukurs pridėtinės vertės, tuo daugiau bus galima įgyvendinti socialinių iniciatyvų“, – tvirtino V. Janulevičius.

Jo teigimu, stiprėjanti antra pandemijos banga įneša daug sumaišties ir neaiškumo visose srityse – tiek versle, tiek gyvenime, todėl labai svarbus faktorius tampa greitis.

„Labai svarbu, kad naujoji Vyriausybė kuo greičiau priimtų toliaregiškus sprendimus dėl pinigų įdarbinimo. (...) Ateities ekonomikos DNR planą reikės peržiūrėti ir pakoreguoti, galbūt papildyti lankstesniais dalykais, susijusiais su verslo sąlygų gerinimu, gamybinės pridėtinės vertės kūrimu“, – sakė LPK vadovas.

Jis pabrėžė, kad pirmą kartą Lietuvos istorijoje valdančiąją koaliciją formuosiančioms partijoms vadovauja moterys,

„Tai tik patvirtina, kad Lietuva yra demokratinė Vakarų valstybė. (...) Moterys puikiai supranta, kad prieš dalinant pyragą šeimai, jį reikia iš pradžių iškepti. Tikiuosi, kad nauja Vyriausybė taip pat iš pradžių darys, o tik po to dalins“, – pabrėžė V. Janulevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Skyrybos?

Skyrybos? portretas
Kazkoks pasilpes
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių