Quantcast

V. Čmilytė-Nielsen: dėl pokyčių antros pakopos pensijų kaupime Seime vyks diskusija

Diskusija dėl antros pakopos pensijų fondų veiklos pokyčių pavasarį Seime vyks, ji reikalinga, sako Seimo pirmininkė.

Viktorija Čmilytė-Nielsen neatmeta galimybės, kad gyventojams reiktų leisti pasitraukti iš pensijų kaupimo ir panaudoti sukauptus pinigus tam tikroms reikmėms.

„Diskusija bus ir ji yra svarbi ir reikalinga. (...) Matau, kad idėjų yra daug ir įvairių, čia bus tiktai  klausimas, kaip atsirinkti geriausias iš jų“, – trečiadienį Žinių radijui teigė Seimo vadovė.

Pasak jos. liberalai, kurių lyderė yra V. Čmilytė-Nielsen, irgi pritaria, kad būtų sudaryta galimybė žmonėms pasitraukti ir, galbūt, panaudoti sukauptus pinigus tam tikroms reikmėms. 

V. Čmilytė-Nielsen prognozuoja, kad visi pasiūlymai iki pavasario bus išgryninti ir į svarbiausią diskusiją bus ateinama su konkrečiais pasiūlymais. 

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė praėjusią savaitę BNS sakė, kad  sistemos kryptis bus išlaikyta, o pokyčiai bus nedideli ir Seimą pasieks pavasario ar rudens sesijoje.

Pastaruoju metu viešojoje erdvėje kilus diskusijų ir pasipiktinimo dėl automatinio gyventojų įtraukimo į pensijų kaupimą M. Navickienė teigė, jog vienas siūlymų būtų rečiau žmones informuoti apie tokį įtraukimą – du kartus vietoj trijų.

M. Navickienės teigimu, dėl pokyčių ir įstatymo pataisų turėtų sutarti kuo daugiau politinių jėgų.

Ministrė teigė, kad vasario pabaigoje ji norėtų apibendrinti diskusijas su Lietuvos banku, Finansų ministerija, pensijų fondais, jų dalyviais ir „Sodra“.

I. Šimonytė neseniai interviu BNS sakė, kad Socialinės apsaugos ir darbo ministerija svarstys pasiūlymus dėl sistemos pokyčių, tačiau „grandiozinės reformos“, anot jos, daryti nereikėtų. Premjerės teigimu, tai galėtų būti techniniai pokyčiai ir korekcijos. Ji taip pat tvirtino, kad reforma neturėtų būti daroma vien dėl to, kad šiuo metu pasaulyje vyksta ekonomikos lėtėjimas ir tai blogai veikia pensijų fondų grąžą.

Antros pakopos pensijų sistemoje Lietuvoje dalyvauja apie 1,4 mln. dirbančių žmonių. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
balsuosiu uz ta partija ir veikejus,kurie stabdys sita afera.

NORIU ATSAUKTI!

NORIU ATSAUKTI! portretas
pasidalinkite kas peticijos nuoroda. !!!

Dalia

Dalia portretas
Noriu pasidalinti savo patirtimi, kaupiu antroje pakopoje jau 20 metų, dirbu darbe, kur alga siekia į rankas 1500 Eur, per tuos metus sukaupiau 14700 Eur, dabar išėjau į pensiją prie pensijos perkant inuinitetą gausiu po 50 Eur, mano pensija siekia 858 Eur. Ar verta?. Kai sudarinėjau antros pakopos kaupimo sutartį, joje buvo parašyta, kad sukauptus pinigus galėsiu pasiimti iš karto sukakus pensijai. Tai kur žmogaus teisės. Pasirašytą peticiją su parašais, jeigu ji ištikro yra, galima būtų pateikti aukštesnėms instancijoms. Galėtų žmonės apsijungti.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių