Quantcast

Užsienio reikalų ministerijoje aptarti tarptautiniai klausimai dėl Astravo AE

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų ministerijoje pirmadienį įvyko darbo grupės Lietuvos kaimynystėje planuojamų statyti atominių elektrinių branduolinės ir radiacinės saugos ir aplinkosaugos klausimams nagrinėti posėdis.

Posėdyje dalyvavo užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas ir aplinkos ministras Kęstutis Mažeika, Valstybinės atominės energetikos saugos inspekcijos, Radiacinės saugos centro, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento ir kitų institucijų atstovai. Posėdyje, kaip praneša Užsienio reikalų ministerija, aplinkosauginiu, branduolinės saugos ir energetiniu aspektu aptarti su Astravo AE susiję klausimai, sutarta dėl tolesnių veiksmų tarptautinėje erdvėje.

Ministras L. Linkevičius teigė, kad planuojama tarptautinė darbotvarkė įtempta: darbą pradės naujos sudėties Europos Komisija, kitais metais vyks Branduolinės saugos konvencijos konferencija bei Espo konvencijos šalių susitikimas. ES lygiu svarbus pasirengimas Baltarusijos nacionalinio veiksmų plano dėl ES streso testų įgyvendinimo peržiūros procesui Europos branduolinę saugą reguliuojančių institucijų grupėje (ENSREG), siekiant tinkamo ir savalaikio ES streso testų rekomendacijų įgyvendinimo didinant šio objekto saugą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių