Quantcast

Užimtumo tarnyba: daugiausia bedarbių sulaukiame iš paslaugų, maisto gamybos įmonių

Užimtumo tarnybos vadovė Inga Balnanosienė sako, kad, antradienio duomenimis, šalyje registruota daugiau nei 10 proc. bedarbių.

„Kalbant apie besiregistruojančių skaičių, šiandien turime nedarbo lygį 10,4 proc. visų darbingo amžiaus gyventojų ir tikrai jau daug metų neturėjome tokios situacijos“, – antradienį spaudos konferencijoje sakė I. Balnanosienė.

Anot jos, dažniausiai karantino laikotarpiu sulaukiama netekusiųjų darbo iš paslaugų, maisto gamybos įmonių.

„Dažniausiai paslaugų įmonės, maisto gamybos įmonės, restoranų veikla užsiimančios įmonės, kuriose dirba šie žmonės ir kurie dėl paskelbto karantino negali tęsti darbinių santykių“, – teigė Užimtumo tarnybos vadovė.

Užimtumo tarnybos duomenimis, vasarį nedarbo lygis šalyje siekė 9,4 proc.

12 tūkst. individualią veiklą vykdančių asmenų prašo išmokų

I. Balnanosienė sako, kad, paskutiniais duomenimis, iš individualią veiklą vykdančių gyventojų gauta 12 tūkst. prašymų skirti 257 dydžio išmoką.

Prašymus šie gyventojai gali teikti nuo balandžio 5 dienos.

„Šio ryto duomenimis, esame gavę 12 tūkst. Vyrauja įvairios verslo formos ir įvairūs segmentai“, – antradienį nuotolinėje spaudos konferencijoje sakė I. Balnanosienė.

Įmonės, išleidžiančios darbuotojus į prastovas, nuo šios dienos taip pat gali prašyti paramos dėl subsidijos.

„Paskutiniais duomenimis, esame gavę 78 darbdavių prašymus, ir į prastovas išleistų darbuotojų skaičius yra apie 600. Tai yra dažniausiai paslaugų įmonės, dominuoja mažos ir smulkios verslo įmonės“, – sakė ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių