Quantcast

Už euro įvedimą – į kalėjimą?

  • Teksto dydis:

„Daugeliui žmonių šiais laikais kyla klausimas: kas ir kada atsakys už tyčinį visų Lietuvos žmonių nuskurdinimą?“, – tokiu klausimu savo laišką pradeda skaitytojas Vilius Bartkevičius.

Pasak jo, visi tikriausiai prisimena, kaip tuometis premjeras Algirdas Butkevičius aiškino, jog jei neįves euro, atsistatydins. Paskui buvo viešai žadama, kad niekas nebrangs, viskas bus kaip "prie lito".

„Atsimename ir tai, kaip meniu restoranuose arba prekybos centrų kainose buvo skaičiai "po kablelio". Esą taip valdžia rūpinosi, kad niekas nebrangtų. Ir tų kainų tikrumą tikrino tada net tie, kuriems pagal pareigas nepriklausė tai daryti. Pavyzdžiui, vadinamosios sanepideminės darbuotojai“, – atsiminimais toliau dalijosi Vilius.

Pribaugino, prišnekėjo nesąmonių, visi patikėjo ir po metų tapo elgetomis.

Skaitytojo teigimu, paskui visi viską pamiršo ir stojo ekonominė demokratija – kainos ėmė begėdiškai kilti kiekvieną dieną. Išsipildė liūdniausia prognozė (iš kurios pradžioje tik juokėmės), kad tai, kas buvo litais, liks eurais.

Tačiau, kaip sakoma, juokiasi tas, kas juokiasi paskutinis. Ši prognozė beveik išsipildė, ir žmonės vėl tapo ubagais, nors "prie lito" jau buvo spėję šiek tiek prasigyventi.

Stebina vyrą ir tai, kodėl šitaip su mumis nuolat elgiasi mūsų valdžia? Pažada ir apgauna. Ir niekas už nieką  neatsako.

„Kas atsakys už šitokį Lietuvos piliečių nuskurdinimą, įvedus eurą? Juk ta valiuta buvo įvesta ne dėl to, kad mums buvo labai reikalinga, o todėl, jog buvome bauginami, esą tuoj rusai užpuls ir ES negalės mūsų gelbėti. Neva, jei bus Lietuvoje euras, tik tada gelbės“, – klausimų pažeria jis. – Pribaugino, prišnekėjo nesąmonių, visi patikėjo ir po metų tapo elgetomis. Labai gražu. Dabar rodo vieni į kitus pirštais, vieni kitus kaltina, bet niekas dėl to nesėda į kalėjimą. O reikėtų sodinti. Ir premjerą, ir ministrus, ir atsakingus Lietuvos banko darbuotojus. Visi šie asmenys, mano nuomone, turėtų būti teisiami už kenkimą valstybei ir jos piliečiams. Gal tuomet valdžioje esantieji pagaliau pradėtų galvoti, ką daro.“


Šiame straipsnyje: euraseuro įvedimasskaitytojasvaliutanepritekliusskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Tauta

Tauta portretas
pasmerkta ,nes valstybe nieko neturi,viskas privaciuse uabuose,o privaciame valstybe yra bejege ka nors reguliuot ar pakeist,bet yra vienas kelias ?

Anonimas

Anonimas portretas
dabar vienas iš bankininku nori paprezentauti, žmonės pagalvokit ar jis vertas but mūsų šalies vadovų, kuris irgi pūtė žmonėms miglą į akis, kad euras tai "gerovės" garantas ir pats Nausėda viską prisimink ką žmonėms kalbėjai

Au au au

Au au au portretas
Va, ir iškart lengviau pasidarė. Žmoguti, jei dar nesupratai- tai pagalvok, kodėl jie priėmė įstaymą draudžiantį įvairius pasipriešinimus, kodėl prisipirko vandens patrankų, kodėl po to kyla tik išrinktūjų atlyginimai, ir priemokos, o paprastų vargdienėlių ne, ir gal būt suprasi kodėl visi bėga į tas šalis kur vertinamas žmogus, o ne šunys.
VISI KOMENTARAI 127

Galerijos

Daugiau straipsnių