Quantcast

Už atsiskaitymų grynaisiais pažeidimus siūlo baudas iki 3 tūkst. eurų

Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto (TTK) pirmininkas Stasys Šedbaras siūlo nustatyti baudas už atsiskaitymų ir kitų mokėjimų grynaisiais pinigais tvarkos pažeidimus.

Komiteto vadovas į Administracinių nusižengimų kodeksą (ANK) siūlo įrašyti, kad tokie pažeidimai grynuosius pinigus mokantiems ir mokėjimus priimantiems asmenims užtraukia 300–900 eurų baudą, o juridiniams asmenims – 600–1500 eurų baudą.

Pakartotiniai pažeidimai grėstų 900–2400 eurų bauda fiziniams asmenims ir 1500–3000 eurų bauda juridiniams asmenims.

S. Šedbaras pažymi, kad šiuo metu ANK nėra nustatytos atsakomybės už mokėjimų grynaisiais pinigais tvarkos pažeidimus, tuo tarpu Seime svarstomas siūlymas uždrausti sandorius grynaisiais virš 3 tūkst. eurų.

Šią savaitę Seimo posėdyje pristatydamas siūlymą dėl 3 tūkst. eurų ribos atsiskaitymams grynaisiais Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Mykolas Majauskas teigė, kad draudimas būtų svarbi priemonė kovojant su šešėline ekonomika ir pinigų plovimu.   

Pasak jo, atsiskaitymai grynaisiais ribojami daugelyje Europos Sąjungos šalių, pavyzdžiui, Italijoje riba yra 1 tūkst. eurų, ribojimai taikomi Prancūzijoje, Ispanijoje, Portugalijoje. Graikijoje atsiskaitymai grynaisiais leidžiami iki 500 eurų.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba anksčiau pateikė duomenis, kad nekilnojamojo turto rinkoje 26,5 proc. atsiskaitymų vis dar sudaro grynieji pinigai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

AŪŪŪŪ

AŪŪŪŪ portretas
Kur ponas Mykoliukas Majauskas? Kodėl jis necypia, kad bankų įkainiai Lietuvoje neadekvatūs ir nekontroliuojami? Emigrantai atvykę į Lietuvą labai stebisi įkainių dydžiais . Lietuva - bankams bananų respublika? Mykoliuk, aūūū, kur tu? Ar nereikėtų patiems bankams padidinti mokesčių?

Anonimas

Anonimas portretas
visas musu gyventoju gyvenimas tik mokesciai ir ju augimas ir baudos kitu prosvaisciu nesimato prie konservu valdzios

post kovidine ceroze valdzios galvose

post kovidine ceroze valdzios galvose portretas
aptukusiu ponu veiksmai rodo ka laikas pereit prie naturiniu mainu...a kas nores % nusiskaiciuot tai visada mandagiai pasiulisiu paciulpt - ka ponulis isciuls tas ponulio.... nu nenorit ka dirbciau - nedirbsiu....galiu sedet rankas sudejes ir pasalpu maldaut... a del PSD tai ta valdzios ilganose per televizija viesai pasake ka jis niekaip nesusijes su gydimu i nieks neprivalo ligoninej jo reikalaut ...paciult norit ? nu nyksti i nosi ir i burna...valiai fedia
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių