Quantcast

URM įkūrė karštąją liniją sunkumų su Kinija patiriančiam verslui

  • Teksto dydis:

Reaguodama į Lietuvos verslo patiriamas kliūtis Kinijoje, Užsienio reikalų ministerija (URM) penktadienį įsteigė karštąją liniją.

URM nurodo, kad telefonu ir e. paštu verslui bus teikiama informacija bei rekomendacijos dėl  prekybos su Kinija problemų, be to, įmonių bus prašoma pateikti informaciją apie Kinijos muitinės ir kitų institucijų ribojimus lietuviškiems kroviniams.

Praėjusį ketvirtadienį paskelbta, kad Lietuvos verslininkai negali išmuitinti prekių Kinijoje, nes pastaroji išbraukė Lietuvą iš šios šalies muitinės deklaravimo sistemos. Lietuvos pramonininkų konfederacija teigė, jog Lietuvos įmonės antradienį sugrąžintos į Kinijos muitinės sistemas, tačiau neaišku, ar ilgam.

Kinija pastaruoju metu reiškė protestus dėl Lietuvos plėtojamų ryšių su Taivanu, salos atstovybės atidarymo Vilniuje: ėmėsi stabdyti krovininius traukinius į Lietuvą, maisto eksporto leidimų išdavimą, sumažino Lietuvos įmonėms kredito limitus ir pakėlė kainas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pastebėjimas

pastebėjimas portretas
Cirkas tęsiasi...įdomų, kiek kainavo "karštoji linija" mokesčių mokėtojams :)))

Jo

Jo portretas
verslininkams pavarys telefonu kalbos apie taivanio laisvės siekį kurį turi jausti kiekvienas lietuvis. Jeigu jis toks pat patriotas kaip Landzbergis jaunesnysis :D:D

Klpd.

Klpd. portretas
Na tikrai kad efektyvi, šiuo metu verslui ypač reikalinga priemonė:D))
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių