Quantcast

Ukmergėje vaikai maitinami ekologiškai, o vietinių ūkininkų produktų – tik trečdalis

  • Teksto dydis:

Kai kuriuose Ukmergės  darželiuose vaikai pradėti maitinti ekologiškais produktais – savivaldybė tikėjosi, kad vietos ekologiniai ūkiai galės daugiau tiekti savo produkcijos, tačiau kelią užkirto viešieji pirkimai – draudžiama riboti konkurenciją, pranešė LRT televizija.

„Mūsų pirkimas buvo iš 9 dalių, pagal produktų grupes, kad galėtų daugiau tiekėjų dalyvauti, bet vėlgi gali ateiti tie patys ekologiški produktai iš įvairių Europos Sąjungos šalių. Numatyti prioriteto būtent lietuviškai produkcijai, juo labiau vietinei, Ukmergės gamintojų, įstatymai nelabai leidžia“, – sakė Ukmergės rajono savivaldybės vicemerė Klavdija Stepanova.

Be to, dėl ekologiškų produktų pabrango maitinimas nuo 70 centų iki 1,4 euro. Projekto iniciatorė – Žemės ūkio ministerija – žada kompensacijas ir šiuo metu rengia finansavimo taisykles.

„Kai taisyklės bus patvirtintos ir, jei savivaldybės norės dalyvauti, norės maitintis sveikiau, ekologiškiau, tai galės kreiptis ir gauti tą finansavimą“, – teigė žemės ūkio viceministrė Ausma Miškinienė.

Aptarnaujantys darželius tiekėjai sako, kad vietinių ūkininkų produkcija sudaro tik 30 proc.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tevai

tevai portretas
nedaleis kad kad butu tiekiama is ukiu kadangi tiem verslininkam aferistam uzsidarytu biznis o musu valdzia pataikauja tiem vagim verslininkam

Manau.

Manau. portretas
Produktu ekologiskuma tikrinti paimant is darzo,o ne atnesant i vet.tarnybas .Teko is bobuciu girdeti,kad ateina ir praso produktu ju ,nes bobuciu darzoves ekologiskos,o ukiuose augintos ne.Todel paimti pavyzdzius reikia is ukiu tiesiogiai.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių