Quantcast

Ūkio ministras: dėl kainų mažinimo padarytos visos reikiamos analizės

Ūkio ministerija savo kuruojamose srityse yra atlikusi visas analizes, reikalingas vadinamajam kainų mažinimo planui įgyvendinti, sako ūkio ministras Virginijus Sinkevičius.

Ministras sakė, kad yra padarytos visos reikiamos analizės – koks yra valstybės, perdirbėjų vaidmuo, koks ūkininko, kuris atiduoda pieną, grūdus ir kita, vaidmuo.

„Matome, kad iš tiesų daugelyje grandinių kainos marža augo prekybininkų dalyje“, – „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ sakė V. Sinkevičius.

Pasak ūkio ministro, peržiūrimos ir galimybės mažinti administracinę naštą verslui.

„Jau pasidarėme Ūkio ministerijoje pratimą, kokios procedūros reikalingos, kiek dienų jos trunka ir kiek kainuoja, norint atsidaryti maisto ir ne maisto parduotuves. Labai keista, bet skirtumo nėra tarp maisto ir ne maisto parduotuvės, nors, atrodytų, ten reikėtų daug daugiau leidimų. Žiūrime viską ir perteklines procedūras eliminuosime“, – kalbėjo V. Sinkevičius.

Anot ministro, peržiūrimi ir reguliaciniai reikalavimai, liečiantys, pavyzdžiui, gaminančiuosius tortus kaime, savo namuose, kad jiems nereikėtų savo patalpų paskirties keisti į komercinę, ir taip galėtų išeiti iš „šešėlio“.

Peržiūrima ir viešųjų pirkimų tvarka, kad būtų leidžiama smulkiesiems ir vidutiniams verslininkams juose dalyvauti.

„Stambiesiems tikrai daug lengviau įgyvendinti reguliacinius ir administracinius reikalavimus, o smulkiajam dažnai tai tampa nepakeliama našta. Todėl mes norime tą žaidimų lauką šiek tiek sulyginti, kad smulkus ir vidutinis (verslas – ELTA) galėtų šiek tiek lengviau kvėpuoti“, – kalbėjo V. Sinkevičius.

Jo teigimu, trečiadienį Ūkio ministerijoje vyko susitikimas su Konkurencijos tarybos atstovais, kurio metu sudėlioti konkretūs planai dėl gerųjų praktikų, sutarčių sudarymo, dėl stebėsenos, Konkurencijos tarybos stiprinimo.

„Pasirodo, kad tam iš tikrųjų nė nereikia kažkokių papildomų finansavimo šaltinių“, – sakė V. Sinkevičius.

Ministro teigimu, ypač svarbu, kad vykdomomis reformomis stengiamasi padidinti žmonių pajamas, bet šis padidėjimas neturi būti „suvalgytas“ augančių kainų.

V. Sinkevičius atkreipė dėmesį, kad šios pastangos būtų tam, kad žmogus jaustųsi komfortiškiau, o ne tam, kad „nusėstų prekybos tinklų akcininkų kišenėse“.

ELTA primena, kad Vyriausybė apsisprendė, kokios priemonės bus taikomos siekiant labiau apginti vartotojus, didinti konkurenciją ir sukurti sąžiningas taisykles prekybos tinklų rinkoje.

Iki lapkričio 1 dienos Ūkio, Žemės ūkio, Aplinkos, Sveikatos apsaugos ir Teisingumo ministerijos bei atsakingos įstaigos įpareigotos pateikti konkrečius teisės aktų projektus.

Pasak ministro pirmininko Sauliaus Skvernelio, sustiprinus kainų pokyčių stebėseną, visuomenei pateikiant daugiau informacijos bus galima geriau ir objektyviau įvertinti, kiek efektyvios buvo šios priemonės ir kaip prekybos tinklai laikosi duoto žodžio atsakingai ir sąžiningai vykdyti savo kainodarą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cia priejo ukio ministeris sinkevicius

cia  priejo  ukio ministeris  sinkevicius   portretas
ir tare ;- visas analizes- kraujo , slapimo, kaprologines padariau , dabar lauksiu kol kainos ims mazet.....

valio

valio portretas
tam pinigai isleisti o kainos tai nemazes jos sparciai kyla ir vel pinigelius pasiseke praplauti
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių